Öğrenciler İçin Ara Tatil Heyecanı: Eğlence Dolu Etkinliklerle Dolu Dolu Geçecek Bir Tatil Dönemi!

Öğrenci ve velilere eğlenceli ara tatil rehberi

Bu yılın ilk ara tatili, 20 milyon öğrenci ve 1.2 milyon öğretmen için cuma günü ders bitiş zilinin çalmasıyla başladı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın takvimine göre ara tatil, 13-17 Kasım tarihleri ​​arasında resmi olarak gerçekleşiyor. Bu hafta boyunca Türkiye’nin birçok kentinde, öğrenciler için çeşitli eğlenceli etkinlikler düzenleniyor. 20 Kasım pazartesi gününe kadar sürecek olan ara tatil, tiyatro oyunlarından müzikal performanslara, müze gezilerinden atölye çalışmalarına kadar çeşitli etkinlik seçeneklerini içeriyor. Bu etkinlikler sayesinde öğrenciler ve veliler dolu dolu bir tatil dönemi geçirebilecekler.

İstanbul Modern, çocukları bekleyen sanat dolu, eğlenceli ve yaratıcı 10 farklı atölye ile 17 Kasım tarihine kadar hizmet vermektedir. Ara Tatil Sanat Okulu’ndaki atölyeler, çocukları sanatın farklı kavramlarına ve üretim biçimlerine yönlendiriyor. 7-10 yaş arası çocuklar, müze uzmanları eşliğinde sanatı yorumlamaya çalışırken kendi sanatsal eserlerini de yaratma fırsatı buluyorlar.

Pera Müzesi Öğrenme Programları ise öğrencilere “Gelecek Hatıraları” ve “Tam Yerinden: İstanbul’a Panoramik Bakışın Tarihi” adlı sergilere bağlı sergi turları ve atölyeler sunmaktadır. Bu atölyeler, hafta boyunca devam edecektir. Çocuklar, çini ve seramiğin renkli dünyasından ve İstanbul’un büyüleyici panoramalarından ilham alarak keyifli vakit geçirecekler. Aynı zamanda öğretmenlere özel düzenlenen bir atölyede de katılımcılar, Japon felsefesi Kintsugi’den ilham alarak kırık seramik ve mermer objeler kullanarak “onarmanın sanatını” öğrenecekler.

İş Sanat tarafından İstanbul ve Ankara’da düzenlenen atölyeler ise 19 Kasım tarihine kadar devam edecek. Türkiye İş Bankası Müzesi’nde 5-6 yaş grubundaki çocukların katılabileceği “Yaşasın Cumhuriyet” atölyesi, çocukları Cumhuriyet’in ilk 15 yılına bir zaman yolculuğuna çıkaracak. 7-9 yaş grubu için ise “Bayrak Sallayan Robotlar” adlı atölyede katılımcılar robotik Lego modelleri inşa edebilecekler.

İstanbul School of Akmerkez by Wise Akademi’de ebeveyn-çocuk tiyatroları düzenlenerek aileler keyifli anlar yaşayacak. Çocuklar, modern bir bakış açısıyla “Hansel ve Gretel Doğa Dostları” masalını dinleme fırsatı bulacaklar.

Çekmeköy’deki Bonjurköy’de ise 17-19 Kasım tarihlerinde ailelerin ve çocukların katılabileceği bir kamp etkinliği düzenlenecek. İki gün boyunca çocuklar, uzay yürüyüşü, survivor, labirent ve dev jenga gibi etkinliklerle eğlenceli vakit geçirebilecekler.

İstanbul Atatürk Kültür Merkezi’nde ise “Çocuk Arkeologlar Kazıda” adlı bir atölye düzenleniyor. Bu atölyede öğrenciler, kazı kitleriyle el becerilerini geliştirirken arkeoloji alanında yeni bilgiler edinme fırsatı bulacaklar.

Ara tatil boyunca birçok farklı ilde çocuk tiyatroları sahnelenecek. Örneğin Hattat Ahmet Karahisari Kültür ve Sanat Merkezi’nde “Sevimli Kahramanlar Hayal Adası’nda” tiyatrosu ile çocuklar, iyilikle dolu bir dünyada maceraya çıkacaklar. Ankara Actor Studio Panora AVM’de ise “Garfield-Kahraman Kedi-Danslı Müzikal” ile çocuklar eğlence ve müziğin tadını 1 saat boyunca çıkaracaklar. İzmir Gazi Ortaokulu’nda “Karlar Ülkesi – Kar Partisi” isimli müzikli danslı çocuk oyunu sahnelenecek. Sivas Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi, “Keloğlan”ın eğlence dolu ve öğretici yolculuğuna ev sahipliği yapacak. Antalya Muratpaşa Belediyesi Kültür Salonu’nda ise minik seyircileriyle “Arı Maya ve Sevimli Dostları” buluşacak.