Öğrenciler için Okula Uyum Programı ve Rehberlik Etkinlikleri

Şimdi okullu oldular

Okul öncesi, ilkokul 1 ve lise 9. sınıf öğrencileri, yeni eğitim öğretim dönemi öncesinde okula uyum programı ve rehberlik uygulamalarıyla buluştu. Bu programlar, öğrencilerin yeni okul ortamlarına hızlı bir şekilde uyum sağlamalarını hedefliyor.

Okul öncesi öğrenciler için uyum haftası programında 12 etkinlik örneği yer alırken, ilkokul 1. sınıflar için ise 9 etkinlik örneği sunuldu. Bu bir haftalık süre boyunca öğrencilerin, yeni eğitim kademesine hızlı bir şekilde uyum sağlamaları amaçlanıyor. Liseye başlayacak öğrenciler ve velileri için de uyum etkinlikleri düzenlendi.

Uyum haftasının ilk gününde, İstanbul’daki Bakırköy Medeni Berk İlkokulu ve Üsküdar Hattat İsmail İlkokulu’nda programlar izlendi. Programların başlamasıyla birlikte öğrenciler ve veliler, okul bahçesinde yerlerini aldılar. Üsküdar Hattat İlkokulu’nda, minik öğrencileri “Nasreddin Hoca” karşıladı ve isimlerini tek tek okuyarak ilk yoklamayı yaptı. Sonrasında öğrenciler, öğretmenlerinin eşliğinde sınıflarına adım attılar. Okul öncesi eğitimine devam etmek için kararsız olan bir öğrenci ise bir animatörün kendisini ikna etmesini bekledi. İkna edildikten sonra öğrenciler, öğretmenleriyle tanışıp oyunlar oynamaya başladılar.

Öğrenciler kadar veliler de okula başlamanın heyecanını yaşıyor. Veliler, çocuklarının öğretmenlerini merak ettiklerini ve okulun ne zaman başlayacağını sık sık sorduklarını dile getiriyor. Bazı öğrenciler ise geçen yıl okul öncesi eğitime başladıklarını ancak devam etmek istemediklerini belirtiyor. Bu yıl ise daha istekli olduklarını ve uyum sürecinin daha iyi geçeceğini düşünüyorlar.

Bakırköy Medeni Berk İlkokulu’nda 1. sınıfa başlayacak öğrenciler, okula girmeden önce okul bahçesinde arkadaşlarıyla tanışıp oyunlar oynamaya başladı. Uyum programı sürecinde ailelerinden ayrı kalacak olan öğrenciler, sevimli dostları Can köpeği Rambo ile birlikte geldiler. Rambo, çocukların uyum sürecine destek olmak için yanlarında bulunuyor.

Veliler, uyum eğitimine katılarak çocuklarıyla birlikte okul ortamını tanıma fırsatı buldular. Bakırköy Medeni Berk İlkokulu Rehber Öğretmeni Sabire Tanca, çocukların ilerleyen süreçte okula gitmek istememe ihtimaline dikkat çekerek, velilere önemli bilgiler aktardı. Veliler, uyum haftasını çocuklar ve ebeveynler için oldukça faydalı bulduklarını ifade ettiler.

Ortaokul 5. sınıfa başlayacak öğrenciler ve aileleri ise 11-15 Eylül tarihleri arasında rehberlik uygulamalarına katılacaklar. Bu süreçte, velilere yönelik okula uyum rehberi sunumu yapılacak ve öğrencilere okulun iç ve dış ortamı tanıtılacak. Son üç gün ise öğrencilere rehberlik uygulamalarıyla ilgili etkinlikler düzenlenecek.