Öğrenciler Karnelerini Aldı, Yaz Tatiline Hazır

20 milyonluk karne sevinci




Öğrenciler Yaz Tatiline Merhaba Dedi

Öğrenciler Yaz Tatiline Merhaba Dedi

Öğrenciler, 11 Eylül 2023’te başlayan eğitim öğretim maratonunu dün karnelerini alarak tamamladı. İstanbul’da toplam 7 bin 705 okuldaki 2 milyon 985 bin 983 öğrenci yaz tatiline ‘merhaba’ dedi. Karne törenini İstanbul 50. Yıl Ahmet Merter İlkokulu’nda izledik.

Dün milyonlarca öğrenci de mezuniyet gururu yaşadı. İlkokulu başarıyla bitiren Deniz Belinay Zengin, “Artık hayatımda yeni okullar göreceğim için heyecanlıyım. Ama arkadaşlarımdan ve öğretmenimden ayrıldığım için çok üzgünüm” dedi.

Öğrencilerden Karne Sevinci

Öğrenciler, karne sevincini şu şekilde dile getirdi:

  • Merve Güvenç (4’üncü sınıf): “Bugün bu okulda son günüm. Mezun oldum. Eylülde ortaokula başlayacağım. O nedenle hem mutlu hem de mutsuzum çünkü arkadaşlarımdan ayrılacağım.”
  • Emir Ata Erbil (1’inci sınıf): “Tatilde Adana’ya gitmeden önce en sevdiğim oyuncağım ‘Dinazor Bampi’ ile karne almaya geldim. Büyüyünce profesör olacağım.”
  • Zehra Beren Kaya (1’inci sınıf): “Karnemdeki notlarımın hepsi çok iyi geldi. Bayramda harçlık toplayacağım için de çok mutluyum.”
  • Akif Okan Olcay (4’üncü sınıf): “Karnemin her zaman çok iyi geldiğini bildiğim için artık sıkılmaya başladım. Bugün çok mutluyum, çünkü ortaokula geçiyorum.”
  • Halide Vera Karaday (1’inci sınıf): “Karnemin hepsi çok iyi geldi. Sadece Türkçe’de zorlandım. Büyüyünce balerin olmak istediğim için tatil boyunca jimnastik çalışmaya devam edeceğim.”
  • Ceren Nur Çikkan (4. sınıf): “Dün gece hem heyecandan hem üzüntüden uyuyamadım. Karnemi alıp, ilkokulu tamamlıyorum ama arkadaşlarımdan ayrılmayı da istemiyorum.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Mesaj

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan karne günü mesajında öğrencilere şöyle seslendi: “Bugün tamamlanan eğitim-öğretim yılının ülkemiz, milletimiz ve tüm öğrencilerimiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum. Karne sevinci yaşayan yavrularımızı, gençlerimizi tebrik ediyor; aileleriyle ve arkadaşlarıyla keyifli, verimli, güzel bir yaz tatili diliyorum.”

Eğitimde Yenilikler

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in Haziran 2023’te göreve başlamasıyla 2023-2024 eğitim öğretim yılında pek çok yenilik beraberinde geldi. Bu yenilikler arasında karnelerin yenilenmesi, sınıfta kalma düzenlemeleri ve dilin zenginliklerini tanımayı amaçlayan projeler bulunmaktadır.