“Öğretmen John Wick: Beden Eğitimi Öğretmeni Ömer Aslan’ın Benzerlik ve Yaratıcılık Dolu Hikayesi”

Konyalı John Wick

Beden eğitimi öğretmeni olan Ömer Aslan, Karaman Temizel-Ünlü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde görev yapıyor. 1983 doğumlu Aslan, Antalya Akdeniz Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’ndan mezun olmuştur. 10 yıldır öğretmenlik yapan Aslan, 2021 yılında yaptığı İstanbul gezisi sırasında John Wick karakterine benzemeyi tesadüfen fark etmiştir. Bu benzerlikten sonra hayatının değiştiğini belirten Aslan, sözlerine şöyle devam etmektedir: “Annem, ‘Aynı sana benziyor’ dedi. İstanbul Eminönü’nde bir film çekimine denk geldik. Orada bir İranlı yapımcı ile karşılaştım ve bana ‘John Wick’ dedi. Ben ise ‘Adım John değil, ben Türküm’ dedim. Sonrasında John Wick’in Keanu Reeves tarafından canlandırılan bir karakter olduğunu öğrendim ve gerçekten benziyordum. İlk filmini annemle izledim ve gözleri büyüdü, ‘Oğlum, bu aynı sen’ dedi. Annemin söylemesiyle tamamen ikna oldum. Bundan sonra insanların neden bana ilgi gösterdiğini daha iyi anladım. Örneğin, bir gün bir adam yanıma geldi ve ısrarla, ‘Dün akşam filmini izledim’ dedi. Onu John Wick olmadığım konusunda ikna etmek zor oldu.”

Dünyaca ünlü oyuncu Keanu Reeves’in canlandırdığı John Wick karakteri tanınmıştır. Hollywood’un 59 yaşındaki yıldızı, hayırseverlik çalışmalarıyla da bilinmektedir.

Sosyal medyada, bir dönem ünlü film karakterlerine yapılan İç Anadolu aksanlı seslendirmeler popüler olmuştur. Takipçilerim, videolarıma gelen ilk yorumlarda, “Ne güzel İç Anadolu dublajı yapmışlar” diyorlardı. Sosyal medyada takipçi sayım arttıkça, bu benzerlik sayesinde yerli kültürümüzü tanıtmak için içerikler üretmenin uygun olduğunu düşündüm. Yurt dışından, özellikle Keanu Reeves’in Kanada’dan olduğu gibi, birçok mesaj alıyorum. Amacım Anadolu kültürünü ve ürünlerimizi tanıtmaktır. Konya’nın etli ekmeği, Çorum’un leblebisi gibi basit senaryolar yazarak videolar çekiyorum. Örneğin, bir avuç fındık yiyerek John Wick’e dönüşüyorum, Temel Reis’in ıspanak yemesi gibi. Bu çalışmalarla yerli ürünlerimizi dünya adına göstermek istiyorum. Bazı tanıtımlarım 100 milyon kez izlendi.”

Öğrencileri için gelirini harcadığını belirten Ömer Aslan, şunları söyledi: “Videoları para kazanmak için çekmiyorum. Ben de çocukluğumda iyi şartlarda büyümedim. Her çocuk gibi ben de abur cubur severdim, ancak alamazdık. Kantinde devamlı keklere baktığımı hatırlarım. Sosyal medyada ürün tanıtımları için öğrencilerime ve öğretmen arkadaşlarıma kek, çikolata göndermelerini şart koşuyorum.”

Önceden engelli bir kişinin hikayesini anlattığı “Aşk Engel Tanımaz” adlı kitabının gelirleriyle 2020 yılında Muş ve Van’da 8 okulun boyanmasını sağlayan Aslan, şu anda “Ben Efsaneyim, Çünkü Öğrenciyim” adlı ikinci kitabını yazmaktadır. Bu kitabın gelirini de ücra köy okullarına ve öğrencilere destek için kullanacağını belirtmiştir.

Aslan, John Wick karakteri gibi hayvanları da çok sevdiğini ve ek ders ücretlerini sokak hayvanları için mama almak için harcadığını söylemiştir. “Köpeğim olmasa da, komşumun köpeğiyle ilgileniyorum. John Wick gibi ben de hayvanları çok seviyorum. 7 yıldır sokak hayvanlarına mama almak için ek ders ücretlerimi harcıyorum” demiştir.

Öğrencileri tarafından “John Wick öğretmen” lakabıyla anılan Aslan, dövüş sanatlarıyla uğraşan karakterin figürlerini zaman zaman göstermektedir. Bu profilin ortaya çıkmasının ardından öğrencileriyle çok iyi iletişim kurduğunu belirtmektedir.