Öğretmene Şiddet Olayı: Olay Hakkında Gelişmeler

Sarıyer‘de okul koridorunda kadın öğretmene yumruklu saldırı... Bakan Tekin: İdari ve adli süreçlerin takipçisi olacağız

Bugün, Prof. Dr. Ali Kemal Yiğitoğlu Ortaokulu’nda yaşanan olayda, iddiaya göre ara dönemde başka bir okuldan gelen bir öğrencinin akran zorbalığı yaptığı kadın öğretmen N.Ö. tarafından uyarıldı. Öğrencinin tepki vermesiyle babası A.Ç. okula çağrıldı ve okul koridorunda öğretmen N.Ö.’ye saldırdı. N.Ö. aldığı tekme ve yumruklarla yaralanarak hastaneye kaldırıldı.

Eğitim Bir-Sen 6 Nolu Şube Başkanı İdris Şekerci, konu hakkında şunları söyledi: “Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum!” ifadesiyle öğretmene yönelik saygısızlığın kabul edilemez olduğunu vurgulayarak, öğretmene şiddeti lanetledi.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ise konuyla ilgili adli ve idari soruşturma başlattıklarını belirterek, olayı yakından takip ettiklerini açıkladı.

Güvenlik kamerasına yansıyan saldırı anında N.Ö.’nün yere düştüğü görüntülerde, diğer öğretmenler ve çalışanların N.Ö.’ye yardım ettiği görülüyor.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada ise veli A.Ç.’nin öğretmene saldırdığı belirtilerek kısa süre içerisinde yakalandığı ve adli süreçlerin başlatılacağı ifade edildi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ise sosyal medya hesabından yapmış olduğu paylaşımda, “Öğretmene şiddeti kınıyor, idari ve adli süreçlerin takipçisi olacaklarını” belirterek, gelecekte benzer hadiselerin yaşanmamasını temenni etti.