Öğretmenlik Mesleği ve Milli Eğitim Akademisi

Akademili öğretmenler geliyor

Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi TBMM Komisyonu’ndan Onay Aldı

Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu’nda kabul edilen Öğretmenlik Meslek Kanunu teklifiyle birlikte Milli Eğitim Akademisi’nin açılmasına yönelik adımlar atılmış oldu. Bu karar, öğretmenlik mesleği için önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, “Akademide eğitimlerini başarıyla tamamlayan öğretmen adaylarının atamasını yapacağız. Akademi, öğretmenlerin meslek içi eğitimlerini de alabileceği bir merkez olacak” dedi.

AK Parti Ordu Milletvekili Nazım Maviş’in imzasını taşıyan teklife göre Milli Eğitim Akademisi, öğretmen adaylarının mesleğe hazırlanması ve mesleki gelişiminin desteklenmesi amacıyla kuruluyor. Adaylar, burada alacakları eğitimlerle en iyi şekilde mesleğe hazırlanacaklar. Akademide verilecek hazırlık eğitimi, öğretmenlik mesleği ve özel alan bilgisini kapsayan teorik ve uygulamalı derslerden oluşacak.

Öğretmen adayları, Kamu Personel Seçme Sınavı’ndaki (KPSS) puan üstünlüğüne göre akademiye kabul edilecekler. Başarılı olan adaylar, atanmaları için puan üstünlüğü ve tercihlerine göre bir şart aranmaksızın değerlendirilecekler. Ayrıca akademide görev alan öğretmenlere her ay belirli bir ödeme yapılacak.

Prof. Dr. Osman Ferda Beytekin (Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı) konuyla ilgili olarak, “Öğretmenliğin niteliğini artırmaya yönelik her uygulama farklı bir katkı sağlayabilir. Tüm paydaşların işin içine katıldığı detaylı bir çalışma ile akademide doğru adımlar atılabilir” yorumunu yaptı.