Okulda Cinsel İstismar Skandalı Açığa Çıktı

Konya'da 'MİT'e alacağız' yalanıyla çocuk istismarı skandalında yeni gelişme: Sanıklara verilen ceza onandı

Lise müdürü Harun Avcu, G.A. isimli kız öğrenciye, derslerinde başarılı olduğu için, “Seni Milli İstihbarat Teşkilatı’na memur olarak alacağız” diye evli ve 3 çocuk babası Ahmet Mandal ile tanıştırdı. Mandal, G.A.’ya cinsel istismarda bulundu ve ailesi durumu öğrenince şikayetçi oldu. Elektrik ustası Ahmet Mandal, kendisini ‘MİT mensubu’ olarak tanıtıp, çocuğun cinsel istismarı suçundan tutuklandı. Aynı okulda eğitim alan K.K. adlı kız öğrenci de Mandal tarafından tacize uğradığı iddiasıyla şikayette bulundu. Soruşturma sonucunda okul müdürü Harun Avcu ile G.A. ve Mandal’ın dini nikahının kıyıldığı okulun müdürü Asuman Sahar Koleri tutuklandı. Milli Eğitim Bakanlığı yürüttüğü idari soruşturma kapsamında 2 okul müdürü memurluktan ihraç edildi.

Ahmet Mandal’a ‘Çocuğun cinsel istismarı’ suçundan 20 yıl, K.K.’ye ise ‘Sarkıntılık yapmak suretiyle cinsel saldırı’ suçundan 2 yıl hapis cezası verildi ve tutukluluk halinin devamına karar verildi. Okul müdürleri Harun Avcu ve Asuman Sahar Koleri ile tutuksuz yargılanan Ali Akkaş, G.A.’ya yönelik ‘Çocuğun cinsel istismarına yardım etme’ suçundan 8 yıl 4’er ay hapis cezası aldı. İki okul müdürü ayrıca diğer öğrenci K.K. yönünden ‘Sarkıntılık yapmak suretiyle cinsel saldırı’ suçundan 10’ar ay hapis cezasına çarptırıldı ve tahliye edildi. Olayla bağlantısı olduğu iddia edilen Asuman Sahar Koleri’nin eşi M.K. ile dini nikahın kıyıldığı okuldaki kadın hizmetli H.K. ve asker B.K. ise beraat etti.

Yerel mahkemenin verdiği hapis cezaları Konya Bölge Adliyesi 7’nci Ceza Dairesi tarafından onandı. Ahmet Mandal’a 22 yıl, Ali Akkaş, Harun Avcu ve Asuman Sahar Koleri’ye verilen 8 yıl 4’er ay hapis cezası ile diğer mağdur kız öğrenci K.K. yönünden Mandal’a verilen 2 yıl hapis cezası onaylandı ve sanıkların temyiz başvuruları reddedildi.