Ölçme Değerlendirme Sistemleri ve Eğitimde Yenilikler Sempozyumu

ÖSYM sempozyumunda ana gündem sınav sistemi

Sempozyumda Ölçme Değerlendirme Sistemleri ve Eğitimde Yenilikler Konuşulacak

Geleceğin eğitim sistemi üzerine önemli konuların tartışılacağı sempozyumda, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) gibi geniş katılımlı sınavların yanı sıra birçok sınavın ölçme değerlendirme sistemi ele alınacak. Üç gün boyunca sürecek etkinlikte, dünyadaki yeni ölçme değerlendirme yaklaşımları ve yapay zeka tabanlı ölçme değerlendirme uygulamaları ve yenilikler masaya yatırılacak.

Bu konferansı geleneksel bir etkinlik haline getirmek isteyen ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy, “Hedefimiz tüm imkanları kullanarak e-sınav sistemini yaygınlaştırmak. ÖSYM olarak adil bir sınav sistemi yürütüyoruz. Bu yıl 68 sınav gerçekleştireceğiz. Gelecek yıllarda bu sınavı tüm dünya çapında geçerli bir sınav haline getirmeyi hedefliyoruz” açıklamasında bulundu.

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci ise beceri temelli bir program olarak nitelendirilen Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ne vurgu yaparak şunları söyledi: “Öğrencilerimizin yükseköğretime geçişinde becerilere dayalı bir müfredatı değerlendirebilecek bir sınav sistemi oluşturmak için çalışacağız. Sadece çoktan seçmeli sınavlarla öğrencilerin belirlenmesinin kısıtlayıcı bir yaklaşım olduğu açıktır. Ayrıca, 4+4+4 sisteminin son dört yılını yeniden değerlendirmemizin gerekliliği de ortadadır. Bu konuların çalıştaylarda ve panellerde detaylı bir şekilde ele alınması, Milli Eğitim Bakanlığı için önemli politikaların geliştirilmesine büyük katkı sağlayacaktır.