Ölümcül Ameliyat: 9 Yaşındaki Bora Kana Bulandı

Bademcik ameliyatından sonra 9 yaşındaki çocuk vefat etti! 'Meğerse kalbi durmuş, bilinci gitmiş, nefesi kesilmiş'

9 Yaşındaki Çocuk Kanama Sonucu Hayatını Kaybetti

Yenimahalle’de yaşayan Aysel Güvenir, uyku sorunları yaşayan 9 yaşındaki oğlu Bora Güvenir’i özel bir hastaneye götürdü. Doktor O.B.G.’nin yaptığı muayene sonucunda çocuğun bademciklerinin alınması gerektiği belirlendi. 4 Mayıs’ta gerçekleşen operasyonun ardından taburcu edilen Bora Güvenir, bir haçı sonra kanama nedeniyle tekrar hastaneye kaldırıldı.

Annesiyle beraber yeniden ameliyat olan çocuğun, ailesi tarafından fazla kan kaybettiği gözlemlendi. Ancak hastane tarafından çocuğun uzun süre gözlem altında tutulma talebi reddedildi. Aynı gün akşam tekrar rahatsızlanan Bora, ailesi tarafından en yakın devlet hastanesine götürüldü. Ancak tüm müdahalelere rağmen çocuk kurtarılamayarak yaşamını yitirdi.

Ailesi, olayı ihmal olarak nitelendirerek hastanedeki doktorları sorumlu tuttu. Annesi Aysel Güvenir ise, “Oğlumun bademcikleri normalden büyüktü. Geceleri uyuyamıyor, rahat nefes alamıyordu. Doktorun bademciklerin alınması önerisi üzerine ameliyat kararı aldık. Ancak sonrasında yaşananlar büyük bir trajediye dönüştü” şeklinde konuştu.

Bora Güvenir’in ölümü üzerine doktor O.B.G. ve hastane yönetimi ağır bir şekilde eleştirilirken, aile savcılığa da şikayette bulundu. Aysel Güvenir, “Oğlum çok fazla kan kaybettiği için öldü. İkinci kanamadan sonra toparlayamadı. İhmal olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Bora Güvenir’in hayatını kaybetmesi ailesi ve çevresinde büyük üzüntü yaratırken, Güvenir, “Çok zeki bir çocuktu. Arkeolog olmak istiyordu. Çok vicdanlı ve duygusaldı. Ona baktığımda harika bir baba olacağını düşünürdüm. Onun büyümesini ve gururla yanında olmayı çok isterdim” dedi.