Ölümcül Tehlikeli Bakteriyel Enfeksiyon Salgını: Sağlık Uzmanları Uyarıyor!

Japonya'da ölümcül bakteriyel enfeksiyon tehlikesi... Prof. Dr. Özlü: Kalıcı hasarlar bırakabilir

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Uyarıyor: Ölümcül Tehlikeli Bakteriyel Enfeksiyon Salgınına Dikkat!

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi ve Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, Japonya’da hızla yayılan ölümcül tehlikeli bakteriyel enfeksiyon salgınıyla ilgili uyarılarda bulundu. Prof. Dr. Özlü’ye göre, bu salgın semptomlar arasında boğaz ağrısı, bademcik iltihabı, zatürre ve menenjit gibi belirtiler bulunduruyor. Bakteri boğaz enfeksiyonlarına neden olmakta ve kalıcı hasarlara yol açabilmektedir.

Prof. Dr. Özlü’nün açıklamaları şu şekildedir: “Japonya’da son zamanlarda A grubu streptokoklarla ortaya çıkan bir salgından söz ediliyor. Aslında A grubu streptokoklar her yerde var. Bizde de var. Bütün dünyada da var. Zaman zaman boğaz enfeksiyonlarına yol açabilirler. Ancak bazen bu enfeksiyonlar kalpte, böbrekte ve eklemlerde hasarlara neden olabilir. Japonya’da vakaların toksik şok sendromuna dönüştüğü görülüyor.”

Özlü, salgının tedavisinin antibiyotiklerle mümkün olduğunu belirtirken, “Henüz bu konuda net bir bilgiye sahip değiliz ama pandemi oluşturacak bir tehdit değil. Çünkü virüs değil, bakteri; dolayısıyla tedavisi mevcut. Penisilin grubu antibiyotiklerle tedavi edilebilir. Semptomlar hastalığı kolayca teşhis edebilir. Hekime başvurulduğunda boğazdan sürüntü alınarak streptokoklar belirlenebilir ve buna göre tedavi uygulanabilir.”

Prof. Dr. Özlü, hastalığın ciddiye alınması gerektiğini vurgulayarak, “Boğaz enfeksiyonları genellikle ihmal edilir. Ancak bu hastalık kalıcı hasarlara neden olabilir. Kalp kapak sorunları, kalıcı romatizmalar, böbrek hasarları ve toksik şok sendromu gibi durumlarla karşı karşıya kalınabilir. Bu nedenle bu tür durumlarda tedavi için hekime başvurulmalıdır” dedi. (DHA)

Hamza Dağ İzmir Termik Santral Açıklaması

Hamza Dağ’dan İzmir Termik Santral Açıklaması: Yeşil İzmir İçin Çalışmalar Başlıyor

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, İzmir’de tartışma yaratan ‘termik santrali kurulması’ konusuna ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Dağ, “Gündemimizde İzmir’de termik santral yapmak konusu yoktur. İzmirli hemşerilerimizin istemediği, bu şehrin doğasına, havasına, suyuna, yeşiline en ufak zarar veren bir projenin içinde olmadık, olmayacağız. Biz İzmir’imizi ‘eşsiz şehir’ olarak nitelendiriyoruz. Bizim en büyük hayalimiz şehrimizin yeşilini arttırmaktır; suyunun, çevresinin daha temiz olmasıdır. Göreve gelir gelmez hızlıca ağaçlandırma çalışmalarına başlayacağız. Şehrimizin her bir ilçesine ‘İzmir Bahçeleri’ kuracağız. Çocuklarımızı doğa ve yeşille iç içe büyütebileceğimiz bir şehri birlikte gerçekleştireceğiz” dedi.