Omurilik Yaralanması Geçiren Selma Akdemir, Yürüme Yeteneğini Tekrar Kazandı

‘İmkânsız’a yürüdü

Omurilik Yaralanmasından Sonra Yürüme İmkânı Yine Kazanıldı

Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’nde meydana gelen bir olay, umut verici bir başarı hikâyesine dönüştü. Hastaneye kaldırılan ve omuriliğinde kırık, beyin ve mide kanaması geçiren Selma Akdemir, yoğun bir mücadele sonrasında hayata geri döndü. Ancak doktorlar, Akdemir’in bir daha yürüme yeteneğini kazanamayacağını düşünüyordu. Fakat Akdemir, omurilik ameliyatının ardından gördüğü fizik tedaviyle yeniden ayağa kalkmayı başardı. Hastanede destek alarak ilk adımlarını atmaktan da geri kalmadı.

Akdemir, herkesin ‘Yürüyemeyecek’ dediği durumuna rağmen asla pes etmedi. “Çok uğraştım. Tam 1.5 yıl tedavi sürecindeyim. Evde bile hiç durmadım. Bu sayede büyük ilerlemeler kaydettim. Şu anda koltuk değnekleriyle yürüyebiliyorum. Ama benim için bu yeterli değil. Desteksiz yürüyebilmek, koşabilmek, işime geri dönebilmek ve çalışmaya devam etmek istiyorum” diyen Akdemir, azimli tutumuyla herkesi etkilemeye devam ediyor.

Bu olay, omurilik yaralanmalarının insanların yaşamlarını sınırlamadığını ve doğru tedavi ve rehabilitasyon ile umut verici sonuçlar elde edilebileceğini gösteriyor. Selma Akdemir’in hikâyesi, diğer insanlara da ilham kaynağı olmaya devam edecek.