“Operasyonlar Sonucunda Terör Örgütüne Yataklık Eden Şüpheliler Yakalandı”

Bakan Yerlikaya duyurdu! Bölücü terör örgütüne operasyon: 147 şüpheli yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın açıklamasına göre, Türkiye genelinde gerçekleştirilen operasyonlarda Adıyaman, Ağrı, Aydın, Burdur, Diyarbakır, Edirne, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Hatay, İstanbul, Kocaeli, Kilis, Osmaniye, Rize, Siirt, Şırnak, Tekirdağ ve Van illerinde Jandarma tarafından operasyonlar düzenlendi. Şüphelilerin, sosyal medya hesapları üzerinden terör örgütü propagandası yaptıkları, terör örgütüne üye olma ve terör örgütüne yardım ve yataklık etme suçları işlediği belirlendi.

Bunun yanı sıra, Emniyet Müdürlükleri tarafından İstanbul, Mersin, Ankara, Antalya, Aydın, Denizli, Elazığ, İzmir, Kilis, Manisa, Mardin, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak ve Van illerinde operasyonlar düzenlendi. İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü’nün çalışmaları sonucunda, Ankara ve Şanlıurfa’da gerçekleştirilen operasyonlarda şüphelilerin, bölücü terör örgütünün medya yapılanması içerisinde faaliyet gösteren, terör örgütüyle ilişkili ve terör örgütü lehine yayın yapan haber sitelerinde faaliyet yürütüp propaganda içerikli program ve haberler hazırladıkları, sosyal medya hesapları üzerinden terör örgütü propagandası yaptıkları ve terör örgütünün basın komitesinde yer alarak, örgüte yönelik yayın yapan kanallarda muhabirlik yaptıkları tespit edildi.

Operasyonlar kapsamında ruhsatsız tabancalar, av tüfekleri, plastik el bombaları ile birlikte dijital materyaller ve örgütsel dokümanlara el konuldu. Şüphelilerin terör örgütüyle ilişkili faaliyetlerde bulundukları ve yasa dışı eylemlerde yer aldıkları tespit edildi.