“Ordu’da Etkili Olan Sağanak Yağış, Heyelan Riskinin Artmasına Neden Oldu”

Önce sağanak sonra heyelan

Ordu ilinde son yaşanan sağanak yağış, İkizce, Çaybaşı, Akkuş ve Ünye ilçelerinde hayatı olumsuz etkiledi. Yağışlar, yer yer derelerin taşmasına ve heyelanlara neden oldu. Şimdiye kadar tespit edilen 94 noktada heyelan yaşandı.

Ordu Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerine bağlı ekipler, sağanak sonrası temizlik çalışmalarına hemen başladılar ve kapanan yollar yeniden ulaşıma açıldı. Ancak, kentte yanlış yerleşim yerleri olduğu için ne sel tehlikesinden ne de heyelan riskinden tamamen kurtulmak mümkün değil.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, ilde yanlış yerleşimlerin yapıldığını ve bu nedenle yeni yerleşim alanları kurulduğunu açıkladı. Güler, bölgede heyelan riskinin tamamen toprak ve yer yapısıyla ilgili olduğunu ve kalıcı bir çözüm için yeni yerleşim alanları inşa edildiğini ifade etti.

“Burası heyelan bölgesi. Sel tehlikesini atlatıyoruz ama heyelan tamamen toprak ve yer yapısıyla ilgili. İlimizde yanlış yerleşimler var. Zamanında halkımız manzarası güzel yerleri yerleşim yeri seçmiş ama işin jeolojik boyutuna, jeofizik boyutuna bakmamışlar. Buralarda şimdi kalıcı bir çözüm olsun diye yeni yerleşim yerleri yapıyoruz” şeklinde konuşan Başkan Güler, ildeki yanlış yerleşimleri düzeltmek için alternatif çözümler ürettiklerini de ekledi.