Ören Mahallesi’nde Yol Kapanması Nedeniyle Ulaşım Sorunu

Dava açtı, arsasından giden yolu kapattırdı... Mahallelinin ana yola ulaşımı durdu

Ereğli Ören Mahallesi’nde Yol Kapanması Nedeniyle Mahallede Ulaşım Sorunu

Ereğli ilçesine bağlı Ören Mahallesi’nde, 2 yıl önce Kurtuluş Küme Evleri sakinleri tarafından kendi imkanlarıyla yapılan yolun kapatılması nedeniyle mahallede ulaşım sorunu yaşanmaktadır. Yolun bir bölümü arazisinden geçen Ergün Sever ile mahalleli arasında başlayan tartışma sonucunda mahkemeye başvurulmuş ve 1,5 yıl süren hukuki süreç sonucunda mahkeme kararıyla yol kapatılmıştır.

1 Temmuz günü gerçekleştirilen işlem sırasında gider borusu zarar gören mahalledeki 18 bina ve 60 daireye ulaşımın tek yolu olan yolun kapatılması, mahalle sakinlerini mağdur etmiştir. Engelli ve hasta komşularının da ulaşım sorunu yaşadığı belirtilen Mahalleliler, duruma tepki göstermektedir.

Mahalle Sakinlerinden Tepkiler

Engelli akrabasının bakımıyla ilgilenen sağlık çalışanı Serdar Turan, “Burada engelli kişiler var. Bir de benim engelli ablam var. Bu yol kullanılamaz durumda; acil durumlarda bile geçiş sağlanamıyor. Yolun açılmasını istiyoruz.” ifadelerini kullanmıştır. Engelli komşularının durumuna dikkat çeken Aziz Yaman ise acil durumlarda yardımın nasıl sağlanacağı konusunda endişelerini dile getirmiştir.

Yol kapanması nedeniyle ulaşım sorunu yaşayan mahalle sakinlerinden Hatice Aydın, “Ne yapacaklarsa çare bulmaları lazım. Biz uçaktan mı düştük oraya, zamanında yaptırmasalardı. İki insanın derdine biz rezil oluyoruz burada” şeklinde tepkisini dile getirmiştir.

Arsa Sahibinden Açıklama

Arsa sahibi Ergün Sever ise, mahkeme kararıyla yolun kapatıldığını belirterek, “Mahkeme kararı ile resmi olarak kapatılmıştır. O binaları hangi yoldan yaptılarsa o yoldan devam etsinler, benim arsama herhangi bir tacizde bulunmasınlar” açıklamasında bulunmuştur.

Mahalle sakinlerinin sorunlarını aktardığı Ereğli Kaymakamı Mehmet Yapıcı, konu ile ilgileneceğini ve çözüm bulacaklarını belirtmiştir.