Örenyerleri Gece Ziyaretlere Açılıyor

Müzeler artık gece de açık

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Örenyerlerini Gece Müzeciliğine Açıyor

Türkiye’nin turizm destinasyonlarındaki örenyerlerinin gece müzeciliğine açılması için yapılan çalışmalar tamamlandı. Çanakkale Troya’dan başlayıp İzmir’deki Efes Örenyeri’ne ve Denizli’deki Hierapolis’e kadar uzanan proje, Akdeniz sahili boyunca, Antalya’nın en çok ziyaretçi çeken örenyerlerine ulaşacak.

Turizm açısından önemli bir adım olan bu uygulama, yaz mevsiminde ziyaretçilerin sıcaktan etkilenmeden örenyerlerini gezebilmesini sağlayacak. 15 Haziran’dan itibaren başlayacak olan uygulama ile Antalya’da bulunan örenyerleri ve müzeler gece saatlerine kadar ziyaret edilebilecek.

Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürü Candemir Zoroğlu, Aspendos ve Patara örenyerlerinin saat 00.00’a kadar, Side Örenyeri’nin 23.00’e kadar, Alanya Kalesi, Perge, Phaselis, Olympos, Myra ve Limyra örenyerlerinin ve Antalya Arkeoloji Müzesi, Alanya Arkeoloji Müzesi ve Side Arkeoloji Müzesi’nin ise saat 21.00’e kadar Müzekart ile ziyaret edilebileceğini belirtti.

Üniversite öğretim üyesi ve Patara Antik Kenti Kazı Başkanı Prof. Dr. Havva İşkan Işık, yaptığı açıklamada, “Bu çalışma her anlamda kültüre ve turizme katkı sağlayacak. Sadece yabancı değil yerli turistler de antik kentleri doyasıya gezecek, çekilen fotoğraf ve videolarla Anadolu’daki mirasın çok daha geniş kitlelere ulaşması sağlanacak” dedi.