Orhan Aktaş’ın Engelli Vatandaşlar İçin Klozet Tasarımı

Yurt dışında 70 bin liraya satılıyor... Türkiye'de bulunmayan ürünü 20 bin liraya mal etti! '3 günde ortaya çıkardık'


Engelli Vatandaşın İhtiyaçlarına Uygun Klozet Tasarımı Yapan Girişimci Orhan Aktaş

Sivas’ta bir engelli vatandaş, ihtiyaç duyduğu ayarlanabilir klozet almak istedi ancak klozetin fiyatının 70 bin TL olduğunu öğrenince vazgeçti. Bu durumu fark eden girişimci Orhan Aktaş, benzer bir klozet tasarlayarak maliyeti 20 bin TL’ye düşürdü.

Aktaş’ın yaptığı klozet sandalyesi 3 gün içerisinde tamamlandı ve engelli vatandaşın yükseklik ve eğim ayarlarını kişisel ihtiyaçlarına göre ayarlayabileceği bir ürün oldu.

“Bu ürünümüzü engelli vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırmak adına kişiye özel olarak tasarladık. Bunu yaparken kar amacı gütmedik. Gündelik yaşamda bizim için basit ve sıradan olan işleri engelli vatandaşlar için de basitleştirmek amacıyla yaptık. Biz bu ürünü geliştirmeyi de düşünüyoruz. Akıllı bir sistem projemiz de var.” diyen Aktaş, yaptıkları tasarımın sadece 20 bin TL’ye mal olduğunu belirtti.

Aktaş, gelecekte tamemen felçli olan hastaların günlük ihtiyaçlarını karşılayacak projeler geliştirmeyi planladığını ve bu konuda yatırımcı arayışında olduklarını dile getirdi.

Yeni projeler geliştirme hedefi doğrultusunda hareket ettiklerini belirten Aktaş, klozet tasarımının kısmi felçli hastalar için yapıldığını ve hastaların bu ürün sayesinde günlük hayatlarını daha kolay idare edebildiklerini söyledi.