Orient Ekspresi İki Sefer Planlıyor

Orient Ekspres'e İstanbul’da... Bakan Uraloğlu: Orient Ekspres ile Türkiye’ye 48 kişi geldi, 38 kişi dönüş yapacak



Orient Ekspresi İstanbul’a İkinci Seferini Gerçekleştirecek

Orient Ekspresi Bu Yıl İki Sefer Düzenleyecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, Orient Ekspresi’nin bu yıl ülkemize 2 sefer planladığını açıkladı. Bakan Uraloğlu, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da trenin çok sayıda yolcu taşıdığını belirtti.

Bakan Uraloğlu’nun verdiği bilgilere göre, Orient Ekspresi’nin “Raylar Üzerindeki Saray” olarak anıldığını ve bugünkü tren ile 48 kişinin ülkemize geldiğini, dönüşünde ise 38 kişinin seyahat edeceğini ifade etti. Uraloğlu ayrıca, gelen yolcuların dönüşlerini uçak ile yaparken, trenin dönüş seyahatine İstanbul’a uçak ile gelen yeni bir yolcu grubunun da katılacağını belirtti.

Orient Ekspresi’nin İstanbul’a ikinci seferini 28 Ağustos’ta gerçekleştireceğini söyleyen Bakan Uraloğlu, trenin dönüş tarihini 30 Ağustos olarak açıkladı.

Orient Ekspresi’nin geçmiş yıllarda düzenli olarak seferler gerçekleştirdiğini hatırlatan Uraloğlu, trenin Avrupa’nın çeşitli şehirlerini birbirine bağladığını ve popüler bir seyahat rotası haline geldiğini vurguladı.

1883 yılında Paris’ten İstanbul’a kadar uzanan bir hat üzerinde seferlerine başlayan trenin, yataklı, salon ve restoran vagonlarından oluştuğunu belirten Bakan Uraloğlu, “Orient Ekspresi’nin Türkiye’yi kapsayan hattı, Avrupa’nın en güzel rotalarından biridir. Bu yıl trenin ülkemize yapacağı ikinci seferi büyük bir heyecanla bekliyoruz.” dedi.