Orman Yangınında Tutuksuz Yargılanan Ali Öner’e Hapis Cezası Verildi

Ormanı yakıp 'doğayı çok seviyorum' demişti... Cezası belli oldu

Ormanda Çıkan Yangında 3 Dönüm Alan Zarar Gördü

Osmangazi ilçesi Gündoğdu Mahallesi’nde 2023 Temmuz’unda çıkan yangın hızla büyüyerek 3 dönüm alana zarar verdi. İtfaiye ekiplerinin 3 saat süren müdahalesi sonucunda yangın kontrol altına alındı. Jandarma ekipleri, olayın ardından yaptıkları incelemede şüphelinin mahalle sakinlerinden Ali Öner olduğunu belirledi. Öner, evinde uyurken jandarma tarafından gözaltına alındı.

Jandarmadaki ifadesinde “Canım istediği için ormanı yaktım” diyen Öner tutuklandı. Bursa 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘Kasten orman yakmak’ ve ‘Genel güvenliği kasten tehlikeye sokmak’ suçlarından 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan Öner, savcılık sorgusu ve mahkemede suçlamaları reddetti.

Tutuksuz yargılanmaya devam eden Öner, mahkeme kararıyla ‘Kasten orman yakmak’ ve ‘Genel güvenliği kasten tehlikeye sokmak’ suçlarından 8 yıl 4 ay hapis ve 16 bin lira para cezasına çarptırıldı. Öner, kararın ardından “Hakim Bey, ben ormanı yakacak bir niyetim yoktu. O gece çöplüğü ateşe vermek istedim. Rüzgarın etkisiyle yangın çıktı, çok korktum. Suçsuzum” şeklinde savunma yaptı.

CHP İstanbul’da Seçim Sonuçlarına İtiraz Etti

CHP İstanbul’da Seçim Sonuçlarına İtiraz Etti

Cumhuriyet Halk Partisi’nin İstanbul’da gerçekleştirdiği açıklamaya göre, Arnavutköy, Bahçelievler, Fatih, Pendik, Ümraniye ve Zeytinburnu ilçelerinde seçim sonuçlarına itiraz edildi. Arnavutköy ilçesindeki partililer, geçici seçim kurulu önünde toplanarak tepkilerini dile getirdi. CHP’nin Arnavutköy Belediye Başkan Adayı Tekin Aras da olay yerine gelerek kalabalığı selamladı ve durumu değerlendirdi.

Aras’ın konuşmasında, “Hepimiz irademizi korumak adına bir aradayız. İstanbul’da önemli kararlar alınmaktadır. Örneğin Gaziosmanpaşa’da, iddia ettiğimiz gerekçelerden çok azıyla dahi tekrar oylar sayılmaktadır. Bu duruma itiraz ettik. Tüm oyların yeniden sayılmasını talep ediyoruz. 63 sandığın neden geçersiz sayıldığı belirsizdir. Ayrıca, neden geçersiz sayıldığı açıklanmayan 26 sandık daha bulunmaktadır. Yaklaşık 69 sandıkta hatalı oy girişleri olduğunu belirtiyoruz. Ayrıca, Yüksek Seçim Kurulu’nun verileriyle çelişen 51 sandık vardır. Oy kaydırma şüphesi bulunan 8 sandık da mevcuttur. Toplamda yaklaşık 250 sandık üzerinde durmaktayız, bu da 55 bin oya tekabül etmektedir. Bu nedenle seçim sonuçları üzerinde etkili olabilecek kadar büyük bir sayıdır. İtiraz süreci devam etmektedir ve henüz bir karar verilmemiştir. Bu süreç demokrasi yarışıdır ve adalete, hukukun üstünlüğüne inancımız tamdır.” ifadelerine yer verildi.

Konuşmanın ardından Tekin Aras, vatandaşları sakin olmaları konusunda uyararak polisin süreci takip etmesi gerektiğini vurguladı ve kalabalığın dağılmasını sağladı.