Orman Yangınında Vatandaşlar İçin Acil Tahliye Kararı

Bolu’da orman yangını 12 saattir devam ediyor

Bolu’da Orman Yangınında 281 Vatandaş Tahliye Edildi

Bolu’nun Bekirfakılar köyü mevkisinde bugün öğle saatlerinde çıkan orman yangınına karşı alınan tedbirler devam ediyor. İhbar üzerine bölgeye Bolu ve çevre illerden çok sayıda itfaiye ekibi, arazöz, dozer ve helikopterler sevk edildi. Ekipler, yangını söndürme çalışmalarına devam ediyor.

Yangın sebebiyle Yeniköy ile Bekirfakılar köyünde Ayvatlar Mahallesi ve Çaylak köyünde Seferler Mahallesi’nde bulunan 281 vatandaşın güvenliği için tahliye kararı alındı. Akşam saatlerine kadar 118 arazöz, 7 iş makinesi ve 9 helikopter ile müdahale edilen yangın, gece saatlerinde havadan müdahaleye ara verildi. Yangının etkisi ise hala devam ediyor.

Bolu Orman İşletme Müdürü Şahin Aydın, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Ekiplerimiz yangınla mücadelede gece boyunca yoğun çaba sarf etti. Şu an için yangının kontrol altına alınabilmesi için ekiplerimiz karadan ve havadan seferber durumda. Vatandaşlarımızın güvenliği için gerekli tüm önlemleri alıyoruz,” dedi. Aydın, yangının söndürülmesi için çalışmaların aralıksız devam edeceğini belirtti.