Orman Yangınları ve Erdoğan’ın Taahhüdü

Bozcaada’yı yakacaktı

Çanakkale’de Bozcaada’da Otluk Alanda Yangın Çıktı

Dün gece saat 22.00 sıralarında Çanakkale’nin Bozcaada ilçesinde Baytur mevkisinde bulunan otluk alanda yangın çıktı. Yangını fark eden çevre sakinleri, durumu hemen itfaiye ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen ekiplerin müdahalesiyle alevler kontrol altına alındı ve büyümeden söndürüldü.

Menderes’te 4. Günde Söndü – İzmir’de Müdahale Devam Ediyor

İzmir’in Menderes ilçesinde önceki gün meydana gelen orman yangınına 17 Ağustos’ta kopan elektrik telinin neden olduğu belirtildi. Yangına dün de 5 uçak, 8 helikopter, 18 arazöz ve 7 su ikmal aracıyla müdahale edildi. Ekiplerin karadan ve havadan müdahalesi sonucunda yangın kontrol altına alındı.

Ilgaz’da Köyler Boşaltıldı – Çankırı’da Neler Yaşandı?

Çankırı’nın Ilgaz ilçesinde Keseköy mevkisinde çıkan ve rüzgârın etkisiyle yayılan yangın, yerleşim yerlerine ulaşınca 4 köyde yaşayan yaklaşık 125 kişi ve besi hayvanları güvenli bölgelere tahliye edildi. Gece boyunca havadan ve karadan müdahalenin devam ettiği bölgede, yangının 4 farklı noktada etkili olduğu ve yaklaşık 450 dönüm alanın zarar gördüğü öğrenildi.

İzmir’de 6 Kişi Tutuklandı – Orman Yangınlarıyla İlgili Gelişmeler

İzmir’in Karşıyaka, Tire, Ödemiş ve Bayındır ilçelerinde çıkan orman yangınlarına ilişkin soruşturma kapsamında 10 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerden 9’u adliyeye sevk edildi ve mahkeme tarafından 6 kişi tutuklandı. Tutuklananlar arasında mangal ateşi nedeniyle orman yangını çıkaranlar olduğu belirtildi.

Erdoğan’dan İzmir’deki Yangın Mağdurlarına Ev Sözü

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keşir ve AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, İzmir’de Yamanlar Mahallesi’nde meydana gelen yangında zarar gören ev ve işyerlerinde inceleme yaptılar. Yangından etkilenen vatandaşlarla buluşan Keşir, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı arayarak durum hakkında bilgi verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, evleri zarar gören vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileterek, gerekli adımların atılacağını ve mağdurların en kısa sürede yeni konutlara kavuşturulacağını belirtti.