Orman Yangınlarına Havadan Müdahale Devam Ediyor

İzmir ve Balıkesir'deki orman yangınları 2'nci gününde

Bornova Orman Yangını Kontrol Altına Alındı, Balıkesir’deki Yangına da Havadan Müdahale Başladı

Bornova ilçesi Beşyol Mahallesi yakınlarındaki ormanda dün yaşanan belirlenemeyen nedenle çıkan yangın, bölgeden yükselen dumanları fark eden vatandaşların ihbarı üzerine 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirildi. Olay yerine İzmir Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı 6 uçak, 9 helikopter, 25 arazöz, 8 su ikmal aracı, 4 dozer ve 4 yer ekibi sevk edildi. Yangın nedeniyle İzmir-Manisa kara yolu ve Sabuncubeli tüneli tedbir amacıyla trafiğe kapatıldı. Alevler, rüzgarın da etkisiyle geniş bir alana yayıldı; Beşyol ve Sarnıç mahalleleri boşaltıldı. Yangında Beşyol’da 3, Sarnıç’ta ise 4 ev zarar gördü. Evleri etkilenen vatandaşlar Bornova Belediyesi tarafından öğrenci yurtlarına yerleştirilirken, yaralı hayvanlar ise Veteriner İşleri Müdürlüğü’nde tedavi altına alındı. Ulaşıma kapanan İzmir-Manisa kara yolu ve Sabuncubeli Tüneli ise saat 18.30’da tekrar trafiğe açıldı.

İzmir Valisi Süleyman Elban, “15 hava aracıyla alevlere müdahale edildi; alanın dar olması nedeniyle daha fazla hava unsuru kullanılamadı” dedi. Havada müdahalenin sona ermesiyle karadan çalışmalar gece boyunca devam etti. Yangına ikinci gününde günün ilk ışıklarıyla tekrar müdahale edildi ve yangın kontrol altına alındı. Ayrıca, yangın dronlar aracılığıyla havadan görüntülendi.

Diğer bir yandan, Balıkesir’de Kepsut ilçesi Karahaliller Mahallesi’nde dün başlayan yangın da ormana sıçradı. Olay yerine 3 uçak, 2 helikopter, 10 arazöz, 5 su ikmal aracı, 4 ilk müdahale aracı, 2 hizmet aracı ve 2 dozer sevk edildi. Balıkesir itfaiye ekipleri ve Emniyetin TOMA’sı da söndürme çalışmalarına destek verdi. Gece boyu arazöz ve su tankerleriyle süren müdahaleye günün ilk ışıklarıyla 2 helikopter de katıldı. Yangına havadan ve karadan müdahale sürüyor.