Ortaköy’de Patlayan Yangın!

Ortaköy'de yangın: 2 katlı tarihi bina alev alev yandı

Yangın Ortaköy Mecidiye Mahallesi’nde Korku Yarattı

Ortaköy Mecidiye Mahallesi’nin Büyükşekerci Sokak’ta sabah saatlerinde meydana gelen bir yangın, bölgede paniğe neden oldu. Edinilen bilgilere göre, hurdacılık yaparak geçimini sağlayan Güven Akıcı’nın yaşadığı 2 katlı tarihi binanın ikinci katında nedeni henüz belirlenemeyen bir yangın çıktı. Evdeki hurdalık ve plastik malzemelerin alev almasıyla alevler hızla büyüdü.

Akıcı’nın can havliyle kendini dışarı atması sonucu yangın kısa sürede çevredeki 4 binanın çatısına sıçradı. İtfaiye ve polis ekipleri olay yerine sevk edilirken, dar sokaklar ve gelişigüzel park edilmiş araçlar yangına müdahaleyi zorlaştırdı.

Yangın, yangının çıktığı binada ve çevredeki binaların çatı ve duvarlarında büyük hasara neden oldu. Yangında kimse yaralanmazken, Akıcı’nın yangını fark etmesini sağlayan kedisi kayboldu. Akıcı’nın, “Benim kedim var, o uyandırdı beni. Uyandırmasa ben de ölmüş olabilirdim” sözleri dikkat çekti.

Akıcı’nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için bağımsız aday olduğu da ortaya çıktı. Adaylığıyla ilgili olarak Akıcı, “Projelerim vardı bir de. İstanbul halkı için elektrik projem vardı. Olsaydı bedava verecektim elektriği. Çok fazla projem de vardı” açıklamasında bulundu.