Osmangazi’de Kızını Korumak İçin Eylem Yapan İşçi Tutuklandı

Kayınpeder, damadını 15 bıçak darbesiyle öldürmüştü! '3 çocuklu kadını eve kuma getirdi' iddiası... 'O an 12 kez kalp krizi geçirmişim'

Osmangazi’de Kızına Baskı Yapan Damadını Öldüren İşçi Tutuklandı

Geçen yıl haziran ayında Osmangazi ilçesi Emek Adnan Menderes Mahallesi’nde yaşanan olayda işçi İsmail Hakkı Özen, sokakta kızına boşanması için baskı yapan damadı Ali Gürbüz ile karşılaştı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonrasında Özen, belindeki bıçağı çıkararak Gürbüz’ü boğazından ve vücudunun 15 farklı yerinden bıçakladı. Ağır yaralanan Gürbüz, olay yerinde hayatını kaybetti.

Cinayetin ardından polisi arayan Özen, “Damadımı öldürdüm. Beni gelip, alın” diyerek ihbarda bulundu. Polis ekipleri tarafından gözaltına alınan Özen, mahkemeye çıkarılarak tutuklandı. Bursa 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘Kasten adam öldürme’ suçundan yargılanmaya başlanan Özen hakkında ağırlaştırılmış müebbet cezası istenmektedir.

Sanık savunmasında, damadının kendisine ve ailesine zarar verdiğini öne sürerek, “Ali, evli bir kadın ile dini nikahla yaşarken kızıma baskı yapıp, şiddet uyguluyordu. Olay günü sokakta karşılaşınca bana hakaret etti. Çılgına döndüm, kendisini bıçakladım. Pişmanım, tahliyemi istiyorum” dedi.

Mahkemede ifade veren Ali Gürbüz’ün eşi, maktulün kendisine ve 2 çocuğuna şiddet uyguladığını, ayrıca aldatıp başka bir kadınla dini nikah kıydığını belirtti. Gürbüz’ün ailesinin avukatı ise Özen’in gerçekleri söylemediğini iddia ederek cezalandırılmasını talep etti. Mahkeme heyeti, tanıkların dinlenmesi için duruşmayı erteleyerek sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi.