ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy, 2023-YKS Sonuçlarını Açıkladı ve Tercih Sürecini Duyurdu

YKS sonuçları açıklandı... İşte tercih tarihleri

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2023-YKS) sonuçlarının artık yayınlandığını duyurdu. İlgili haberde, Ersoy “2023-YKS tercih işlemleri 27 Temmuz-8 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Sonuçları osym.gov.tr adresinden öğrenebilirsiniz” dedi. Ersoy ayrıca yaptığı basın toplantısında, 17-18 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilen 2023 YKS’nin tamamlandığını ve sonuçların beklenmesinin sona erdiğini belirtti. Başkan, sonuçların adaylara hayırlı olmasını dileyerek, “ÖSYM olarak 3,5 milyondan fazla adayın beklediği 2023-YKS sonuçlarını açıklıyoruz. An itibarıyla osym.gov.tr adresimizden sonuçları öğrenebilirsiniz” şeklinde konuştu.

Başkan Ersoy, sonuçların açıklanmasıyla birlikte tercih sürecinin de başlayacağını hatırlattı ve adaylara tercih etmeyi düşündükleri bölümlerle ilgili meslekler hakkında araştırma yapmalarını tavsiye etti. Tercih sürecinde profesyonel desteğin önemine dikkat çeken Ersoy, adayların tercihlerini yaparken kılavuzda yer alan bilgilere dikkatlice göz atmalarını ve şimdiden hayırlı tercihler yapmalarını dile getirdi.

ÖSYM Başkanı Ersoy, 2023-YKS’ye başvuruda bulunan adayların sayısıyla ilgili tarihi bir rekora değindi ve başvuruların 3,5 milyonu aştığını vurguladı. Ayrıca, sınavda sorulan soruların iptal ya da cevap seçeneklerinin değişmediğini belirtti ve tertemiz bir 2023-YKS sürecinin tamamlandığını ifade etti.

TYT’de bir, sayısal alanda iki, eşit ağırlık ve sözelde bir, yabancı dilde ise beş birincinin olduğunu aktaran Ersoy; Niğde Bor Şehit Ramazan Konuş Fen Lisesi öğrencisi Harun Durak’ın TYT birincisi olduğunu belirtti. AYT sınavına başvuran adayların sayısının 2 milyon 573 bin 169 olduğunu söyleyen Ersoy, sayısal alanda Mustafa Özcan (Ankara Atatürk Anadolu Lisesi) ve Namık Emre Acar’ın (Konya Özel Profesyonel Eğitim Fen Lisesi) birinciliği paylaştığını ifade etti. Eşit ağırlık alanında Emre Ekinci (Afyonkarahisar Süleyman Demirel Fen Lisesi) birinci olurken, sözel alanda Ahmet Berk Takır (İstanbul Kabataş Erkek Lisesi) birinci oldu. Yabancı dil testinde ise başvuran aday sayısı 338 bin 9 olup, birincilikleri sırasıyla Volkan Emre Eke (İzmir Atatürk Lisesi) Almanca, Hüseyin Furkan Erdem (Konya Mustafa Büyükkaplan Anadolu İmam Hatip Lisesi) Arapça, Emirhan Kılıç (İstanbul Galatasaray Üniversitesi Galatasaray Lisesi) Fransızca, Metin Furkan Amarat (İzmir Özel Buca Doğa Fen ve Teknoloji Lisesi) İngilizce ve Bengisu Akbaba (İzmir Özel Takev Anadolu Lisesi) Rusça birincisi oldu. Ersoy, bu birincilikleri kutlayarak, gençlerin geleceğimize umutla baktığını ve sonuçlarının hayırlı olmasını diledi.