Otobüs Kazası: Facia Yolculuk

Mersin'deki korkunç kazada can kaybı 11'e yükseldi! Otobüs şoförünün ifadesi ortaya çıktı




Yolcu Otobüsü Kazası Yaralı ve Ölü Sayısını 11’e Yükseltti

Yolcu Otobüsü Kazası Yaralı ve Ölü Sayısını 11’e Yükseltti

26 Mayıs tarihinde, saat 19.00 civarında Tarsus-Adana-Gaziantep Otoyolu’nda Yenice Mahallesi’nde meydana gelen kaza, büyük bir faciaya yol açtı. Diyarbakır-İstanbul seferini yapan Star Diyarbakır firmasına ait 34 SD 88 21 plakalı yolcu otobüsü, şoför Ali Güler’in direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu çelik bariyerleri aşarak karşı şeride geçti. Adana yönüne doğru ilerleyen otobüs, çeşitli araçlarla çarpıştı.

Olay yerine gelen sağlık ekipleri ve kurtarma ekipleri, hızla harekete geçerek 10 kişinin hayatını kaybettiğini tespit etti. Kazada yaralanan 39 kişi ise Mersin, Tarsus ve Adana’daki hastanelere sevk edildi ve tedavilerine başlandı.

Kazayla ilgili açıklamalarda bulunan şoför Ali Güler, “Zemin ıslak olunca hakimiyetimi kaybettim” diyerek olayın sebebini yağışlı hava ve zemin koşullarına bağladı.

Hayatını kaybedenler arasında yer alan Ziraat Mühendisi Ayla Çelik Teymen için Tarsus’ta cenaze töreni düzenlendi. Teymen’in cenazesi, gözyaşları arasında toprağa verildi. Diğer yandan kaza sonucu yaralanan Orhan Teymen’in tedavisinin devam ettiği belirtildi.