Özdemir Bayraktar ve Milli Teknoloji Hamlesi

Milli SİHA'ların öncü ismi Özdemir Bayraktar vefatının üçüncü yılı... 72 yıllık ömrünü "Güçlü Türkiye" idealine adadı

Özdemir Bayraktar, Milli Teknoloji Hamlesi İçin Önemli Adımlar Attı

Türkiye’nin milli teknoloji hamlesine öncülük eden girişimci ve sanayici Özdemir Bayraktar, 18 Ekim 2021 tarihinde hayata gözlerini yumdu. Bayraktar, 72 yıllık ömrünü Türkiye’nin tam bağımsızlığı için adadı ve Milli SİHA’ların gelişimine büyük katkı sağladı.

Özdemir Bayraktar, vefatından önce yaptığı açıklamada, “Ülkemiz İHA teknolojilerinde tam bağımsızlık ve dünya liderliği hedefine ulaşana kadar çalışmalarımız tüm varlığımızla durmaksızın devam edecektir.” diyerek vizyonunu ortaya koydu.

Baykar ismini taşıyan Milli Teknoloji Merkezi’nde, “Güçlü Türkiye” idealine odaklanan Bayraktar, teknoloji üretimini hız kesmeden sürdürdü. Ayrıca, Baykar’ın insansız hava araçları teknolojisi alanındaki atılımında öncü rol üstlendi.

Özdemir Bayraktar, milli teknoloji hamlesinin öncü ismi olarak anısını yaşatmak amacıyla birçok proje ve etkinlik hayata geçirildi. Özellikle çocuk ve gençlerin bilim ve teknolojiyle buluştuğu bilim merkezleri önemli bir yer tuttu.

Baykar’ın Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ve Genel Müdürü Haluk Bayraktar, Türkiye’nin en fazla vergi ödeyen isimleri olurken, Baykar’ın SİHA ve TİHA ihracatı başarısı vergi şampiyonluğunu getirdi.

Özdemir Bayraktar’ın vizyonunu devam ettirmek adına T3 Vakfı aracılığıyla başlatılan Milli Teknoloji Burs Programı, Türkiye’nin yerli ve milli teknolojisine katkı sağlamak isteyen binlerce öğrenciye destek oldu.

Baykar, Özdemir Bayraktar’ın liderliğinde geliştirilen Bayraktar TB2 ve Bayraktar AKINCI TİHA gibi özgün tasarımlar sayesinde Türkiye’nin savunma sanayisinde kendine yer edindi.

Özdemir Bayraktar, Türkiye’nin milli teknoloji hamlesinde önemli bir rol oynayarak anısını gelecek nesillere taşımaya devam ediyor.