Özel Hastanede Usulsüz Tıbbi Uygulamalar Ortaya Çıktı

‘Yenidoğan’ şebekesi çökertildi



Özel Hastanede Usulsüz Tıbbi Uygulamalar Ortaya Çıktı

Özel Hastanede Yapılan Operasyonda Yeni Detaylar Ortaya Çıktı

Sağlık Bakanlığı’nın yürüttüğü operasyon kapsamında, 6 hastanede yapılan aramalarda, 102 sayfa usulsüz tıbbi işlemlere ilişkin belgelere ulaşıldı. Yapılan incelemelerde ise doktorlar Fırat S. ve İlker G.’nin, 112 Acil Çağrı Merkezi çalışanlarıyla işbirliği içinde oldukları tespit edildi.

Yapılan araştırmalarda, özel hastanelerin 112 Acil Servis biriminden yönlendirdiği bebeklerin, SGK tarafından günlük 8 bin TL ödeme yapılan yoğun bakım ünitelerinde maksimum süre boyunca tutulduğu belirlendi. Bu durumun, hastanelerin kasıtlı olarak bebekleri yoğun bakımda tutarak ek ödeme almayı amaçladığı ortaya çıktı.

Hastanelerin, yoğun bakım ünitelerinde görevli doktor personeli yerine kimliklerini kiraladıkları ve evrakta isimlerini gösterdikleri ancak gerçekte başka yerlerde oldukları tespit edildi. Ayrıca, yoğun bakım ünitelerinde çalışan hemşirelerin de hasta yakınlarına doktor gibi davrandığı ve acil durumlarda telefonla talimat aldıkları ortaya çıktı.

Emniyet kaynaklarına göre, şüpheliler hakkında ‘suç işlemek amacıyla örgüt kurma’, ‘nitelikli dolandırıcılık’, ‘kasten öldürmenin ihmali davranışlarla işlenmesi’ ve ‘rüşvet’ suçlarından soruşturma sürdürülüyor.