Özel Limanda Konteyner Gemisi Kıyıya Çarptı, Vinçler Devrildi! – Kaza Haberleri

Limandaki 3 vinci yıkmıştı... O gemi 16 gün sonra limandan ayrıldı

Özel Limanda Konteyner Gemisi Kıyıya Çarptı, Vinçler Devrildi!

16 Mart’ta Körfez ilçesi Yeniyalı Mahallesi’ndeki özel liman işletmesinde, 368 metre uzunluğunda ve 51 metre genişliğinde Hong Kong bandıralı konteyner yüklü ‘YM WITNESS’ adlı geminin, yanaşma sırasında kıyıya çarptığı bildirildi. Çarpmanın etkisiyle limanda bulunan 137 metre yüksekliğindeki 3 vinç devrilirken, gemideki konteynerlerden bir kısmı da denize düştü. Olayda ne ölen ne de yaralanan bulunmazken, liman ve gemide çalışmalar başlatıldı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürlüğü, geminin üzerindeki liman vinci parçasının kaldırıldığını duyurdu. Resmi açıklamada, “Evyap Limanı’nda YM Witness gemisinin üzerindeki liman vinci parçası başarılı bir operasyonla kaldırıldı ve geminin güvenli bir şekilde demirlediği belirtildi. Limandaki hasar gören vinçlerin söküm işlemleri devam ederken, rıhtımın en kısa sürede tekrar hizmete açılacağı ifade edildi.

Geminin üzerine devrilen vincin kaldırılmasının ardından, gemi 16 gün sonra limandan ayrılarak Kirazlıyalı demirleme alanına çekildi. Burada geminin yüzer kısmında meydana gelen hasarın kontrol edilerek, gerektiğinde yakınlardaki tersanede onarımının yapılacağı ya da hasar olmadığı takdirde geminin seferine devam edeceği belirtildi.