Özel Okullarda Yedek Kayıtları Başladı

Özel okullarda kayıt telaşı

Özel okullar, ikinci kayıt gününde erken saatlerden itibaren veliler ve lise adaylarıyla doldu. İstanbul’daki özel okullar, saat 09:00’da yedek listede olan adayların velilerini bahçelerine aldı ve kapılarını kapattı. Yedek listedeki adayların kayıt işlemleri tüm gün boyunca devam etti. Sankt Georges Avusturya Lisesi ise kayıtların ilk günü akşam açıkladıkları yedek listedeki isimleri sabah erken saatlerde içeri aldı ve öğleden sonra saat 14:00’te bir liste daha yayınladı. Bu listeye göre kalan adaylara da aynı gün içinde kayıt şansı verildi. İlk kayıt döneminin ardından okullar, kalan son kontenjanları da açıkladı. İkinci ön kayıtlar ise 10 Temmuz’da başlayacak.

Kılıç ailesi, oğulları Kerem’in kaydını Sankt George Avusturya Lisesi Ticaret bölümüne yedeklerden yaptırdı. Bu yıl da kayıt işlemlerini garantiye almak isteyenler, “vekaletname” yöntemine başvurdu. Kayıt işlemleri sadece anne ve babayla yapıldığı için diğer aile bireyleri veya yakınları noterden vekaletname alarak farklı okullara dağıldı ve kayıt sürecini takip etti. Arife Gültekin, kızı Zeyda’nın, Alman Lisesi’nde 260. sırada yedek olduğunu belirtti.

Aynı durumu yaşayan bir diğer aile ise Adana’dan İstanbul’a kayıt için gelen ve 6 Şubat’ta depremi yaşayan Sinan Ali Uzunkaya’nın ailesiydi. Anneannesinin aldığı vekaletle Alman Lisesi’ndeki sıralamaları takip eden Sinan Ali ve annesi Ahu Ayaş, Sankt George Avusturya Lisesi’nde bekledi. İki aile bireyinin farklı okullarda saatler süren kayıt sürecinin sonunda Sinan Ali, Sankt George Avusturya Lisesi’nde kaydını yaptırarak lise hayatına adım attı.