Özel ve Bahçeli Arasında Yeni Gelişmeler

7 yıl sonra ilk kez Özel, Bahçeli’yi ziyaret edecek

Özel’den Bahçeli’ye Sürpriz Ziyaret

Özgür Özel’in liderliğindeki CHP, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye sürpriz bir ziyaret gerçekleştirecek. Bu ziyaret, iki parti arasında 7 yıl sonra yapılan ilk görüşme olacak. Bahçeli en son, CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile 2017 yılında Anayasa değişikliği konusunu Meclis’te görüşmüştü.

Özel, geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ziyaret etmişti ve bu ziyaretin ardından Erdoğan “siyasette yumuşama” mesajı verirken, Özel ise görüşme için “Türkiye demokrasisi açısından önemli bir adım” değerlendirmesinde bulunmuştu.

Özel’in Erdoğan ile yaptığı görüşmede dile getirdiği konular arasında Gezi davası tutukluları ve yargıya ilişkin konular da yer alıyor. Bahçeli’nin açıklamalarına yansıyan karşı tutumu, siyaset çevrelerinin de dikkatini çekti.

Ayşe Ateş ile Görüşme

Özgür Özel, suikaste kurban giden eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş ile bir araya geldi. Görüşme öncesinde, Özel katıldığı Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının anma töreninde, Ateş iddianamesinin hem aileyi hem de adalet arayanları rahatsız ettiğini belirtti.