Özel’den Önemli TBB Başkanlık Seçimi Açıklaması

Özel’den başkanlara: Vatandaş ‘Hazır mı bunlar’ diye bakıyor

Özel: “KAYNAĞI KENDİLERİNE KULLANDILAR”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) başkanlık seçimi hakkında yaptığı açıklamada, “TBB aslında yerel yönetimlerin öneminin arttığı çağımızda hem dünyadaki türdeş yapılarla hem de Türkiye’de kuruluş sırasındaki gayeye, amaçlara, hedeflere bakıldığında son derece önemli ve kritik bir yapı” dedi. Özel, “Ancak AKP ilk başlarda öyle değilken son dönem Cumhur İttifakı pratiği ile birlikte delegasyon çoğunluğunu ele geçirip, yönetimin tamamını kendilerine alıp, ardından da kullanılacak bütçenin gerçekleşen rakamlarla söylüyorum, yüzde 98.5’ini kendilerine ait ya da kendilerinin hedef aldığı birtakım hamleleri yapmayı niyet ettiği belediyelere kullandırdı” şeklinde konuştu.

RÖVANŞ ZAMANI DEĞİL

Özel, seçim sonuçlarıyla ilgili olarak, “Seçim gecesi de söylediğim gibi bir zafer ile karşı karşıya değiliz. Bir görevle, vazife ile karşı karşıyayız. Tadını çıkaracak bir zafer, alınacak intikam, ortaya konulacak rövanşist duyguların zamanı değil” diye belirtti. Özel, “Doğrusu, olgunlukla başarıyı taşıyabilmek ve geleceğe dönük olarak mesajları vermek. Bu seçimden sonra bize hoşgörü, alçakgönüllülük, çalışma düştüğünü söyledik” ifadelerini kullandı.

İKTİDARIN ANAHTARI

CHP lideri, belediye başkanlarının önemine değinerek, “En yalın ifadelerle de belediye başkanlarımızın cebine halkımızın bugün itibarıyla 411 tane anahtar koyduğunu söyledik. Bu anahtar ne belediyenin kapısının anahtarı, ne kasasının anahtarı, ne şehrin altın anahtarı. Eğer doğru yönetirsek, şeffaf ve adil olursak cebinizdeki anahtarlar, CHP’nin yapılacak ilk genel seçimlerindeki iktidarının anahtarıdır” dedi. Özel, “Bunu böyle bilmek, böyle değerlendirmek ve böyle davranmak durumundayız” şeklinde konuştu.

İMAMOĞLU SEÇİLDİ

TBB Başkanlığı’na seçilen ismin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu olduğu belirtildi. İmamoğlu’nun oluşturduğu 14 kişilik encümen listesinde DEM Parti’den 2, İYİ Parti ve Yeniden Refah Partisi’nden de birer üye yer aldı. Listede 5 kadın belediye başkanı da bulunmaktadır.

KAYYUM GERGİNLİĞİ

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) başkanlık seçimi dün Ankara’da yapıldı. Divan başkanlığını üstlenen Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk’ün Hakkâri Belediyesi’ne kayyum atanmasına tepki göstermesi salonda gerginlik yaşanmasına neden oldu. Ancak diğer belediye başkanlarının müdahalesiyle tartışmalar son buldu.

EMİNE ŞENYAŞAR ZİYARETİ

Özgür Özel, öldürülen Emine Şenyaşar’ın adalet nöbeti tuttuğu Adalet Bakanlığı önünde ziyaret etti. Özel, “Önümüzdeki hafta Sayın Cumhurbaşkanı gelecek. O geldiğinde bu konuyu da kendisine doğrudan annenin ağzından ileteceğim” dedi.

ZAFER’E ‘CİNS KEDİ’ ELEŞTİRİSİ

Özel’in partinin emektar kedisi ‘Şero’ya kardeş olarak sahiplendiği yavru kedi ‘Zafer’e yönelik “cins kedi” eleştirileri tartışma yarattı. Özel, eleştirilere sosyal medya üzerinden yanıt vererek, “Cins olsa ne olur olmasa ne olur? 3 kardeşi ile sokağa atılmış sonuçta, sahiplenmek hata mı?” şeklinde açıklama yaptı.