Özel’den Sosyalist Enternasyonal Toplantısı Değerlendirmesi

Özel’den sosyalistlere AB’ye tam üyelik çıkışı

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Sosyalist Enternasyonal Avrupa Komitesi Toplantısı’nda Değerlendirmelerde Bulundu

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Romanya’nın başkenti Bükreş’te düzenlenen Sosyalist Enternasyonal Avrupa Komitesi Toplantısı’na katılarak Avrupa ve dünya genelindeki seçimleri değerlendirdi. Özel, yaptığı konuşmada aşırı sağ vurgusuna dikkat çekerek, “Avrupa’da ve dünyada aşırı sağ yükseliyor ancak bu, solun ve sosyal demokrasinin gerileyeceği anlamına gelmemeli” dedi.

Özel, Sosyalist Enternasyional üyesi partiler olarak vatandaşların sorunlarına çözüm getirecek politikaları üretebilecek kapasiteye ve tarihsel birikime sahip olduklarını belirterek, “Partimiz, dış politikada da etkinliğini her geçen gün artırmaktadır. Avrupa kıtasının en doğu ucunda Cumhuriyet Halk Partisi’nin bu seçim başarısı, Avrupa’nın en batısında İngiltere’deki seçim başarısıyla birlikte hepimiz açısından çok önemli bir kilometre taşı olmuştur” şeklinde konuştu.

Ayrıca, Özel Gazze’deki mevcut durum hakkında da konuşarak, “Dünya her geçen gün daha da belirsiz ve istikrarsız hale geliyor. Cumhuriyet Halk Partisi olarak Ukrayna’daki savaş ve Filistin’deki katliama daha yakın bir işbirliği ve ortak zeminde hareket etmek için hazır olduğumuzu belirtmek isteriz” ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kadın Kolları Başkanı Aylin Nazlıaka ise 9’uncu Yargı Paketi’nde evli kadınların soyadı düzenlemesinin kazanılmış hakları budayacağını savunarak, “Aile bütünlüğü aynı soyadını kullanarak sağlanmaz” diyerek tepki gösterdi. Nazlıaka, Meclis Adalet Komisyonu’nda gelecek hafta görüşülecek torba teklifle ilgili açıklamasında “Yıllardır yürüttüğümüz mücadelede hukuki bir zafer kazanmışken, kazanılmış hakkımızdan asla vazgeçmeyeceğiz” dedi.