Özge Polat’a Yapılan Saldırı Sonrası İyileşme Mücadelesi

İzmir'de eski eşinin silahla yaraladığı Özge Polat'tan güzel haber

İzmir Belediye Çalışanı Özge Polat, Eski Eşi Tarafından Vuruldu Ancak Hayata Tutundu

Geçtiğimiz günlerde, İzmir Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nde çalışan Özge Polat, 1,5 yıl önce boşandığı eski eşi tarafından sokak ortasında tabancayla vurularak ağır yaralandı. Polat, boyun ve karın bölgelerinden aldığı ağır yaralar ile Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bir hafta süren yoğun bakım tedavisinin ardından odasına alındı.

AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, Polat’ı ziyaret ederek ‘geçmiş olsun’ dileğinde bulundu. Çankırı, “Kadınlar erkeklerden çok üstün ve güçlüler. Daha da güçlenecekler. Bundan sonra da seni dimdik ayakta göreceğiz.” dedi ve ekledi “En önemlisi anne-babanın duası var. Sizler bu şehirde bizlere emanetsiniz. Bizim de görevimiz sizlerin yanında olmak.”

Ayrıca, Polat’ın yaşadığı olayın ardından AK Partili Çankırı, kadın cinayetlerinin önüne geçmek için çalışmaların sürdüğünü belirterek, “Cumhurbaşkanımız da özel olarak talimat verdi. Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun’da ağırlaştırılmış cezalar için adımlar atılacak.” açıklamasında bulundu.

Polat ise, yoğun bakım sürecinde gösterilen ilgi ve dualar için teşekkür ederek, “Çok savaş verdim. Ama daha güzel bir şeyle karşılaştım, çok büyük bir ailem varmış.” ifadelerini kullandı. Polat, ailesinden aldığı destekle iyileşeceğine inandığını vurgulayarak, “Yoğun bakımdan çıkınca herkesin benim için ettiği dualara çok şaşırdım.” açıklamasında bulundu.

Polat, ailesinin de desteğiyle her türlü zorluğun üstesinden gelebileceğini belirterek, “Bu şekilde yorulmaktan çok mutlu oldum. Yani hastalığımı unutturdunuz. Ayağa kalktığımda hepinizi çiçeklerle karşılayacağım.” dedi.