Özgür Özel: CHP’nin Geleceği İçin Çıkış Yolu Bulmalıyız

CHP'li Özgür Özel'den adaylık çıkışı: Göreve talibim

CHP Genel Başkanlığı için adaylık sinyali veren Özgür Özel, seçim sonrası yaşanan değişim tartışmalarıyla ilgili olarak, “CHP’yi yüzde 20-25’e mahkum edemeyiz. Bir çıkış bulmak zorundayız” dedi. Özel, Halk TV’de yaptığı konuşmada, partinin bir daha seçim yenilgisi yaşamaması için kendisinin de göreve talip olduğunu belirtti. İnsanların artık yüzünün gülmeyi hak ettiğini vurguladı.

Seçimlerin ardından yaşanan kriz ve partide duygusal kopuştan bahseden Özel, kopuşun farklı bir şey olduğunu ve bu soruna bir çözüm bulunması gerektiğini ifade etti. Duygusal kopuşun Türkiye’nin her yerinde olduğunu ve bu durumu hafife almanın yanlış olduğunu belirtti. Özel, seçmenlere sorunu yıkmanın ve anlamamanın doğru bir yol olmadığını söyledi. Her seçim sonucunun seçmenin bir mektubu olduğunu ve bunun satır satır okunması gerektiğini vurguladı. İnsanların ikna edilmediği sürece kopmayacaklarını ancak değiştirilebileceklerini ifade etti. Önemli olanın duygusal kopuş olduğunu ve bu nedenle kendisini iten bir mesele olduğunu söyledi.

Özgür Özel ayrıca, Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ümit Özdağ ile yaptığı gizli anlaşmaya da değindi ve bu anlaşmayı hiç beklemediğini belirtti. CHP’nin kendi kimliğiyle uyumlu bir çizgi sürdürmesini beklediğini ifade etti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında da konuşan Özel, İmamoğlu’nun tekrar aday olduğu takdirde kazanacağına yürekten inandığını söyledi.