Özgür Özel: Hayvan Hakları ve İsrail’e Kınama Çağrısı

Özel’den sokak hayvanları çağrısı: Feda edecek tek can yok

CHP Genel Başkanı Özgür Özel: “Sokak köpekleri ve hayvan hakları konusunda net bir tutumumuz var”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin dünkü Meclis grubunda yaptığı konuşmada sokak köpekleri ve hayvan hakları konusuna değindi. Özel, özetle şunları söyledi: “Sokak köpekleriyle ilgili yaşanan güvenlik endişeleri konusunda net bir tutumumuz var. Özellikle sabah erken saatlerde camiye ya da okula giden vatandaşların güvenlik sorunu yaşaması kabul edilemez ve bu sorunun çözülmesi gerekiyor.”

Özel, hayvan haklarını koruma komisyonu çalışmalarına da değindi ve şu ifadeleri kullandı: “2020 yılında tüm siyasi partilerin katkıda bulunduğu hayvan haklarını koruma komisyonu çalışmaları yapıldı. Hazırlanan raporda, hayvan popülasyonunu düşürme yöntemleri arasında öldürme ya da itlaf gibi öneriler yer almıyor.”

Özel ayrıca, hayvan hakları fonunun kurulması gerektiğini vurgulayarak, “Toplayalım öldürelim… Böyle bir yaklaşımın sonuç vermesi mümkün değil. Bir eczacı olarak ötanazi faaliyetini biliyorum. Acı çekmeden öldüreceğiz diyor. Maliyeti kısırlaştırmaktan pahalı. Feda edilecek bir tek canımız yok. Barınak sayısını artırmak, kısırlaştırma kampanyası başlatmak zorundayız.” şeklinde konuştu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ayrıca, Gezi Parkı eylemlerinin 11. yılı dolayısıyla da değerlendirmelerde bulundu ve önemli açıklamalarda bulundu.

DÜNYAYA İSRAİL’İ KINAMA DAVETİ

Özgür Özel, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını sert bir dille kınayarak, “Uluslararası Adalet Divanı’nın ‘saldırıları durdurma’ kararına rağmen devam eden saldırıları şiddetle kınıyorum. Dünya ülkelerini İsrail’in bu katliamını kınamaya davet ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Siyasetçi, Norveç, İspanya ve İrlanda’nın Filistin’i tanıma kararlarını takdirle karşıladığını belirterek, dünya ülkelerini İsrail’in saldırılarına karşı seslerini yükseltmeye çağırmayı da ihmal etmedi.

FOTOĞRAF: Mert Gökhan KOÇ / ANKARA

DEMİRER’E CHP ROZETİ

İYİ Parti Sağlık Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa eden Taner Demirer, dün CHP’ye katıldı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Demirer’in rozetini TBMM Grup Toplantısı’nda taktı.