Özgür Özel İstanbul’da Yurt ve Kafe Açılışında Konuştu: “Kavga Edeceğim”

Özel: Babaevi kapısı açık

CHP Genel Başkanı Özgür Özel İstanbul’da Yurt ve Kafe Açılışında

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, dün sabah İstanbul Kartal’daki Mustafa Necati Kız Öğrenci Yurdu ve Destek Eğitim Kursu ile Gezegen Kafe Venüs Sosyal Tesisleri’nin toplu açılış törenine katıldı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun başka bir etkinlikte olduğunu belirten Özel, “Yurtla 478 kız öğrencinin barınma sorununu çözmek için adım attıklarını” ifade etti. Özel, Türkiye genelinde belediyelerinin bugüne kadar 64 yurt açtığını söyleyerek, “31 Mart’tan sonra çok daha fazla sosyal demokrat belediye başkanına sahip olacağımızı müjdeliyorum” dedi.

Daha sonra Edirne’nin Keşan ve Uzunköprü ilçelerinde düzenlenen mitinglere katılan Özel, çiftçilerin sorunlarına değinerek şunları söyledi: “Tarım alanları en çok ipotek edilen 5’inci il Edirne. Emeklilerin önemli bir kısmı yeterli maaş alamıyor. Adalet ve Kalkınma Partisi ilk iktidara geldiğinde en düşük emekli maaşı 1.5 asgari ücretken, bugün asgari ücretin 26 bin lira olması gerekirdi.”

“Tayyip Erdoğan benimle kavga etmek istiyor” diyen Özel, şunları ekledi: “Kavga etmek istiyorsa çiftçinin, üreticinin, emeklinin hakkı için kavga edeceğim. Babaevinin tapusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tedir.”

Özel, TELE1 TV’de yaptığı açıklamada, “Ekrem başkan beni arayarak Tunç Soyer’in İzmir’de çalışmak istediğini söyledi. İstanbul’da kapılar açık, İzmir’de de çalışacak inşallah” dedi.

“Karşımızda korkuyu, öfkeyi, kaygıyı örgütlemeye çalışan bir iktidar var” diyen Özel, “Bizim ittifakımızda sosyal demokratlar, milliyetçi demokratlar, muhafazakâr demokratlar yer alıyor. Kürt-Türk, Laz-Çerkez ayrımı yapmadan yüreğinde vatan, millet, bayrak ve Atatürk sevgisi olanlarla omuz omuza yürüyoruz” şeklinde konuştu.