Özgür Özel: Orman Yangınlarına Dikkat Çekti.

CHP Genel Başkanı Özel: Orman yangınlarına karşı tedbir ve mücadelede pozisyonumuz 'kırmızı alarm' pozisyonudur

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Selçuk ilçesindeki orman yangınları hakkında bilgi aldı. Özel, Arvalya Orman Kampı’nda yaptığı açıklamada, Torbalı’da hayatını kaybedenler için başsağlığı dilerken, yaralılara acil şifalar temennisinde bulundu. Soruşturma tamamlandıktan sonra bölgeyi ziyaret edeceğini belirten Özel, “İzmir ile Aydın’ın il sınırında başlayan ve Kuşadası’na kadar ilerleyen orman yangını sonucunda en az 350 hektar alanın yok olduğu bölgedeyiz” dedi.

Özel, yangında kaybedilen orman alanının önemine vurgu yaparak, Ege’deki diğer illerden gelen desteklerden de bahsetti. Yangının kontrol altına alındığını fakat soğutma çalışmalarının devam ettiğini belirten Özel, “Burada yapılan piknikler ve nefes alınan alanlar kaybedildi. Her ağaç değerlidir, ancak bu alandaki tüm canlı yaşamı yitiriyoruz. Benzer bir ormanın tekrar oluşması 50 yıl sürebilir” şeklinde konuştu.

Özel, İzmir’de 8 farklı ilçede 14 ayrı noktada yangın çıktığını belirterek, yerel yönetimlerle ve orman işletme müdürlükleriyle daha yakın işbirliği yapılması gerektiğini vurguladı. Özel, “Orman yangınlarına karşı alınması gereken tedbirler konusunda ciddi adımlar atılmalıdır. Maalesef yangınlar insan kaynaklıdır ve bu konuda ciddi önlemler alınmalıdır” ifadelerini kullandı.

Özel, “Her bir metrekare yeşil alan bizim milletimize bir borçtur. Ormanlar ve yeşil alanlar korunmalı, yangınlara karşı gerekli önlemler alınmalıdır” diyerek ortak akıl ve işbirliğinin önemine dikkat çekti. Özel ayrıca, Kayseri’deki olayı değerlendirirken, “Türkiye’deki sığınmacı sorunu sadece iktidarın sorunu değil, bu konuda hepimizin sorumlulukları var” dedi. Özel, Türkiye’nin sorunlarını diyalogla çözme ve sağduyulu bir şekilde hareket etme çağrısında bulundu.