Özgür Özel: Özgürlüğe Saygı ve Çiftçilere Destek

Özel: Her mazlum ve mağdurun yanındayız







Özgür Özel’den Çeşitli Açıklamalar

Özgür Özel: “Herkesin Özgürlüğüne Saygı Göstermeliyiz”

Aliağa Ceza İnfaz Kurumları Kampusu’nda gerçekleşen ziyaretin ardından açıklama yapan CHP Lideri Özgür Özel, 33 yaşındaki genç bir cumhuriyet kadının gördüğü muameleyi eleştirerek şunları söyledi: “Bu işlerle meşgul olmak yerine, Türkiye’nin diğer sorunları üzerine yoğunlaşmamız lazım. Düşüncesi ne kadar şok edici olursa olsun herkesin şiddete başvurmamak, şiddeti çağırmamak kaydıyla her türlü düşünceyi açıklama hakkı vardır.”

Özel, konuşmasında Dilruba ile yaptığı görüşmeye de değinerek, “Dilruba’yla görüştüm, kendisi ne söylediğini ne söylemediğini biliyor. Özgürlüğüne kavuştuğunda, kendi ağzından verdiği röportajı ve orada ne kastettiğini ve kastetmediğini, gerçek düşüncelerini kendisi paylaşacak. Bu vakitten sonra içeride geçirdiği her dakika hukuksuzlukken, Duruşmada serbest kalacağını ümit ediyoruz.” dedi.

Ayrıca Özgür Özel, başörtüsü nedeniyle bir görevde yer alamayan diş hekimliği öğrencisi Dilara Çiçek’i CHP’nin 101’inci kuruluş yıldönümü törenine davet ettiğini belirtti ve “CHP ülkenin kurucu partisidir. Ülkedeki herkesin haklarını hep birlikte savunabilecek bir partidir. 101’inci yılda çok sayıda davetlimiz olacak. Bu davetlilerin yanında elbette Dilara’yla, Dilruba’yı hep birlikte görmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

Özgür Özel: “Herkesin Özgürlüğüne Saygı Göstermeliyiz”

Özel, Manisa Turgutlu’da çiftçi mitinginde yaptığı konuşmada çiftçilerin sorunlarına dikkat çekerek, “Bugün çıkmışlar mazot desteğini, gübre desteğini kaldırıyor, adını değiştiriyor niye? Verdiği mazot desteğini söyleyince, utanıyorsun ki ondan hepsini kaldırmış, temel destek diyor” ifadelerini kullandı.

CHP Lideri Özel, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında MHP’li vekillerin talebiyle hazırlanan iddianameye değinerek, “Kemal Kılıçdaroğlu hakkında hazırlanan iddianame Sinan Ateş’in kanını örtmez. Bir önceki genel başkanımızı hapse atmak için mevcut genel başkanın cesedini çiğnemeniz lazım.” şeklinde tepkisini dile getirdi.