Özgür Özel: Türkiye’nin İktidarı ve AK Parti Adayı

Özel: Aday sorunumuz olmaz

CHP Lideri Özgür Özel, Muğla ziyareti kapsamında yaptığı açıklamalarda şunları söyledi: “Cumhuriyet Halk Partisi artık kıyıların değil, Türkiye’nin partisidir. 7 bölgede il belediye başkanlığı olan tek partiyiz. 81 ilin, 973 ilçenin birinci partisiyiz. Türkiye’ye hizmet etmeye hazırız ve iktidar olmaya adayız.”

Özel, erkenden adaylık tartışmalarının Türkiye’nin gündemini örtmek için yapıldığını belirterek, “Bizim bir aday sorunumuz yok. En doğru adayı belirlemek için genel başkan, parti meclisi, milletvekilleri ve üyelerimizle beraber karar vereceğiz. Türkiye’yi içinde bulunduğu sıkıntılardan kurtaracak bir adayı belirleyip iktidara gelmekte kararlıyız” dedi.

Özgür Özel ayrıca, AK Parti’nin adayını merak ettiklerini ve Türkiye’de birçok anketin sonuçlarında CHP’nin birinci parti olduğunu vurgulayarak, “CHP’nin adayı Cumhuriyet Halk Partili olacak ancak AK Parti’nin adayı kim olacak? Türkiye’ye yaşattıkları zorlukların sorumlusu kim olacak? Bizimle yarışacakları adayı merak ediyoruz” şeklinde konuştu.

Savunma Kaynak Eleştirisi

İsrail’e yönelik tehdit algısı ile savunma sanayisine yapılan kaynak düzenlemelerini eleştiren Özgür Özel, “Böyle bir tehlike yok. Savunma sanayisi fonundan toplanacak paraları İsrail saldırısı bahanesiyle değerlendirmek kabul edilemez. Türkiye’nin savunma sanayisine gereken kaynak ayrılmalı ve bu konuda şeffaf bir politika izlenmelidir” dedi.