Özgür Özel’den Antalya Ziyaretinde Çarpıcı Açıklamalar

Antalya birçok ilki başardı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Alanya ve Antalya’da Yapılan Ziyaretlerde Konuştu

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Antalya’da bir dizi ziyaret gerçekleştirirken Alanya’nın önemine vurgu yaptı. Özel, Alanya’nın seçimde önemli bir rol oynadığını belirterek şunları söyledi: “Seçim öncesinde Alanya ilçe başkanımız ve belediye başkanımızla bir araya geldik. Bu seçimde Cumhuriyet tarihi boyunca kazanamadığımız Alanya’nın durumundan bahsettiler. Anketlerle değerlendirdik ve gerçekten CHP’nin Alanya’da ilk kez belediyeyi kazanabilecek güçte bir adayla yola çıktığı takdirde bu seçimi kazanabileceğimizi gördük. Bu bizim için büyük bir fırsattır.”

Özel, Antalya’nın başarısından da bahsederek, “Antalya Büyükşehir Belediyesi ilk kez üst üste iki kez aynı parti tarafından kazanıldı. Bu başarıda il başkanımız, il yönetimimiz ve örgütümüzün gayretlerinin büyük katkısı var. Antalya’nın özel zorlukları vardı ama bu başarıyla bu zorlukların üstesinden geldik. Vatandaşlarımızın memnuniyeti bizim için önemlidir. Siz bize mahcup olmadınız, biz partimize mahcup olmadık.” şeklinde konuştu.

Alanya’dan sonra Gazipaşa’daki Çekirdeksiz Nar ve Tropikal Meyve Festivali’nin açılışına katılan Özel, tropikal meyve üreticilerinin sorunlarına dikkat çekerek, destekleyici çalışmaların ve kuralların önemine değindi. Özel, “İsrail’le ticaretin devam ettiği ortaya çıktı. Türkiye’den İsrail’e gidecek mallar üçüncü bir ülkenin deposuna gönderilerek evraklandırılıyor. Bu durumun sonlandırılması gerekiyor. Türk milleti ve tüm mazlumlar için İsrail’le ticarete son verilmelidir.” ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı, son olarak “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün adını kanunla almış tek ilçeden sesleniyorum. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı Çankaya Köşkü’nde kutlayalım. Sayın Erdoğan, Gazi Paşa’nın evine gelmeye var mısınız? Geçmişte eleştirenlerin şimdi ilişki kurma çabalarını gözlemliyoruz. Bu adımlar doğru ancak gerilimi arttıracak tutum ve açıklamalardan kaçınılmalıdır.” açıklamalarını yaptı.

Özel, ‘Yenidoğan Çetesi’ adı verilen skandal üzerine sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı: “Sağlık sisteminin açıklarından yararlanarak yenidoğan bebeklerin sağlığını hiçe sayan bu çeteyle karşı karşıyayız. Bu soruşturma sonuna kadar takip edilmelidir. Yenidoğan bebek ölümlerine ilişkin yaşanan vahim olayları incelemek için bir heyet görevlendirdim”.