Özgür Özel’den Belediyelere Mali Darbe Uyarısı

Özel’den SGK tepkisi: Borçları sizden devraldık

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Eskişehir’de Partisinin il başkanlığına ziyaret gerçekleştirdi.

Özel ziyaretin ardından il başkanlığı önünde toplanan partililere hitap etti. “İktidar partisi, CHP’nin belediyelerdeki başarısından inanılmaz rahatsız. Ne yapacaklarını şaşırdılar. Biz bu belediyeleri nasıl çalıştırmayız, onun yoluna bakıyorlar. Maalesef böyle, şaka değil, bir darbe girişimiyle karşı karşıyayız” şeklinde konuştu.

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun tüm belediyelere icra kağıdı gönderdiğini belirten Özel, “Şimdi mali darbe girişimi. Bütün belediyelere SGK’dan yazı yolladılar. Teker, teker belediyelerimize icra kağıdı geliyor. Efendim, ‘SGK borçlarını faiziyle ödeyin’ diyorlar. Bu Ankara’nın borcunu şişiren Melih Gökçek, adam hayatında 1 lira SGK, vergi ödememiş ki. Süreç içerisinde nasılsa belediyeler AK Parti’de, SGK ve vergi borçlarına af çıkarıyorlar. Faizlerini siliyorlar, uzun taksitlere bölüyorlar. Böyle olunca da bütün belediyeler böyle davranmaya başlamış. Burada suç belediye başkanında da değil. Ülkeyi yönetenin yönetim biçiminde” dedi.

Özel ayrıca TBMM’de kabul edilen sokak hayvanları yasasına da tepki gösterdi. “Biz çaresiz kalsak da parasız kalsak da tüm imkansızlıklar olsa da bu gizli talimatı, üstü örtülü katliam yasasındaki talimatı uygulamayacağız. Bir tane cana kıymayacağız. 411 belediyemizde bulunduğumuz yerde duruyoruz. Gücümüzün yettiği kadar toplarız, gücümüzün yettiği kadar barınak yaparız, kısırlaştırırız, sahiplendiririz” şeklinde konuştu.

Usta tiyatrocu ve sinema oyuncusu Genco Erkal’ın vefatını da hatırlatan Özel, “Bir ulu çınarımızı kaybettik. Genco Erkal, bir Cumhuriyet sanatçısıydı. Türkiye’nin en önemli tiyatro sanatçılarından bir tanesiydi. Onu da muhalif kimliğinden dolayı üzdüler. İfadelere çağırdılar. Bugünkü kötü haberden dolayı çok üzgünüz. Hepimizin başı sağ olsun” dedi.

Hamas Lideri İsmail Haniye’nin öldürülmesine de değinen Özel, “Biz nerede bir şiddet varsa, nerede bir ölüm varsa bundan üzüntü duyarız. İsrail’in Filistin’e yaptığı terörü de kınıyoruz. Hamas’ın ekim ayında başlattığı saldırılar hepimizi üzmüştü, suçsuz insanlar öldü ama ‘Orada suçsuz insanlar öldü, biz buna karşılık veriyoruz’ diye 40 bin kişi öldürdüler, halen daha durmuyorlar. Netanyahu’yu Amerika’da alkışlayanlar bu katliamın ortaklarıdır. Hamas liderinin öldürülmesi de bir şiddet olayıdır, bir cinayettir. Biz onu da tasvip etmiyoruz. Dünyanın neresinde yaşanırsa yaşansın, akan her damla kan, akan her damla gözyaşı bizim yüreğimizi sızlatmaktadır” şeklinde konuştu.