Özgür Özel’den Çarpıcı Açıklamalar ve Mesajlar

CHP lideri Özel: Hamas liderinin öldürülmesi de bir şiddet olayıdır, bir cinayettir

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaretinde yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Özel, “Nerede şiddet varsa, ölüm varsa bundan üzüntü duyuyoruz. İsrail’in Filistin’e yaptığı devlet terörünü kınıyoruz” dedi. “Hamas’ın ekim ayında başlattığı saldırılar hepimizi üzmüştü. ’40 bin kişi öldürdüler. Halen durmuyorlar. Netanyahu’yu Amerika’da alkışlayanlar bu katliamın ortaklarıdır. Hamas liderinin öldürülmesi de bir cinayettir. Dünyanın neresinde yaşanırsa yaşansın akan her damla kan, her damla gözyaşı yüreğimizi sızlatmaktadır. Biz ‘Yurtta barış, dünyada barış’ diyoruz. Nerede şiddet varsa barış istiyoruz. Diplomasi yoluyla çözülmesini istiyoruz, işin silahlara gelmemesini savunuyoruz” şeklinde konuştu.

Özel ayrıca erken seçimle ilgili olarak şunları söyledi: “Biz erken seçime hazırız. 31 Mart seçiminden önce ‘Aman erken seçim olur’ diye korkup, yerelde oy vermemezlik yapmayın. İnsanların geçim sorunu oluyor. Siz bu geçim sorununa çare bulmazsanız, insanlarda geçim olmazsa ülkede seçim olur. İnsanlar isterse o zaman ben onların talebinin arkasına geçerim. Biz erken seçimden yanayız. Ancak şu anda iktidarın erken seçim yapma yetkisi elinde, kaçıyor. Bu talebi iktidara yönlendirmek lazım” dedi.

Son olarak Özel, CHP’de disiplin süreci hakkında şunları söyledi: “Parti içi yargının önünü açtık. Suçlu olanları parti tüzüğümüz çerçevesinde cezalandıracağız. Partiye ihanet edenler affedilmeyecek. Ancak ufak tefek kusurları olanlara affedici yaklaşım sergileyeceğiz” ifadelerini kullandı.