Özüdoğru: Sağlıklı Hayat Merkezi’yle Sağlığına Kavuştu!

SHM’de ücretsiz diyet desteği... Sağlık Bakanlığı obeziteye karşı mücadele başlattı

Bakanlık: Hipertansiyon ve Kalp Yetmezliği Başlangıcı Olan Hastanın Kan Değerleri Normal Sınırlara Döndü!

Bakanlık, kan yağları ve kan şekeri değerlerindeki yükseklik nedeniyle hekim önerisiyle aralık ayında Sağlıklı Hayat Merkezi’ne (SHM) başvuran Özüdoğru’nun, 107 kilodan 90 kiloya düştüğünü ve kan değerlerinin normale döndüğünü açıkladı.

Özüdoğru, “Tansiyonum beni rahatsız etmeye başladığı süreçte doktora gittim. Kalp yetmezliği başlangıcı olduğunu söylediler. Kan iyi pompalanmadığı için tansiyon sorunu ortaya çıkmış. ‘İlaca başlayacağız ve acil zayıflamanız lazım’ dendi. Özel diyetisyene ekonomik olarak zaten gidemezdim. Bir arkadaşımın tavsiyesiyle Sağlık Bakanlığı’na bağlı SHM’ye gittim.” şeklinde konuştu.

SHM’deki tedavi süreci hakkında konuşan Özüdoğru, “Tamamen ücretsiz verilen hizmette böyle bir ilgiyi hiç beklemiyordum. Orada kan verdim, sonuçlara göre tedaviye başladılar ve hastalıklarıma göre diyet programı uyguladılar. Yaklaşık iki ay boyunca 15 günde bir takip ettiler. 5 ay sonra kontrollerim için doktora gittiğimde ilaç kullanmama gerek kalmadığını, değerlerimin normale döndüğünü söylediler.” dedi.

SHM nedir sorusuna cevap olarak, 79 ilde bulunan 263 Sağlıklı Hayat Merkezi’nin sağlığa yönelik riskleri önlemek, sağlıklı yaşam tarzını teşvik etmek ve sağlık hizmetlerine erişimi kolaylaştırmak amacıyla kurulduğu belirtildi.

SHM’lere başvuru yöntemlerine değinen açıklamada, kişilerin bağlı bulundukları aile hekimlerinin yönlendirmesiyle ya da bizzat SHM’lere giderek ücretsiz sağlık hizmetlerinden yararlanabilecekleri ifade edildi.