“Pamukkale Ziyaretçi Rekorunu Kırdı”

‘Beyaz cennet’ rekor kırdı

Pamukkale Rekorlarını Kırmaya Devam Ediyor

Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden olan Pamukkale, her mevsimde dünyanın dört bir yanından ziyaretçilerini ağırlıyor. Hierapolis Antik Kenti’nin de keşfedilebildiği Pamukkale, termal suları ve doğal güzelliğiyle turistlerin ilgisini çekiyor. Ayrıca balon ve paraşüt uçuşları da burada keyifli vakit geçirmek isteyen turistlere eğlenceli seçenekler sunuyor.

Geçtiğimiz yıl 1 milyon 850 bin ziyaretçiyi ağırlayan Pamukkale, 2023 yılında ise 2 milyon 200 bin kişi tarafından ziyaret edildi. Bu yılın Ramazan Bayramı’nda bir günde 18 bin 500 kişi Pamukkale’yi ziyaret ederken, bu sayının tüm zamanların günlük ziyaretçi rekorunu kırdığı belirtiliyor. 2019 yılında bir günde 16 bin 500 kişinin ziyaret ettiği Pamukkale’nin bayramda kırdığı rekor, sektör temsilcileri tarafından olumlu karşılandı.

DENTUROD Başkanı Gazi Murat Şen, konuyla ilgili olarak, “Pamukkale, Ramazan Bayramı’nda bir günde ziyaret edilen rakam ile kendi rekorunu kırdı. Bundan sonra da Pamukkale giriş rekorlarını artarak devam ettireceğini düşünüyoruz. Özellikle gece müzeciliğinin turizme büyük katkı sağlayacağını öngörüyoruz. Bu yıl için ise 3 milyon ziyaretçi bekliyoruz” şeklinde konuştu.