“Pankartlı Protesto Gösterisi Yapan Melisa Yaren Aydınalp Gözaltına Alındı”

Bağdat Caddesi'nde protestosuyla gündem olmuştu... Melisa Yaren Aydınalp'e yurt dışı yasağı

Pankartlı Protesto Gösterisi Yapan Melisa Yaren Aydınalp Gözaltına Alındı

Bağdat Caddesi’nde 10 Aralık Pazar günü gerçekleşen bir gösteri sırasında, Melisa Yaren Aydınalp tarafından pankartlı bir protesto gerçekleştirildi. Ancak protestoya tepki gösteren bir kişi, Aydınalp’in elindeki pankartı yırttı. Bu olayın ardından Melisa Yaren Aydınalp ile gergin bir sözlü tartışma yaşandı.

Olayın üzerine aydınlatılması için soruşturma başlatıldı ve Aydınalp gözaltına alındı. Kendisi, Kartal’daki Anadolu Adliyesi’ne götürüldü. “Hayasızca hareketlerde bulunma” suçlamasıyla hakim karşısına çıkarılan Aydınalp, yurtdışına çıkış yasağına tabi tutuldu ve Pazartesi ve Perşembe günleri en yakın polis birimine imza atmaya devam etmek koşuluyla serbest bırakıldı.

Sorgulama aşamasında Melisa Yaren Aydınalp, kendisine yöneltilen sorulara cevap verdi ve şunları söyledi: “Görüntülerde yer alan şahıs benim. ‘Memelere özgürlük’ yazılı bir pankart taşıyarak protesto hakkımı kullanmaktaydım. Bu sırada yanımda bulunan bir arkadaşım da beni kaydediyordu. Vücudumun hiçbir mahrem yeri açıkta değildi ve hiçbir şekilde utanç verici bir hareketim olmadı. Normal kıyafetlerimle yürüyüş yapmam durumunda sürekli gözaltına alınıyorum. Bu durum, eğitim öğretim hayatımı da olumsuz etkiliyor. İstenen tedbirin reddedilmesini talep ediyorum, çünkü sürekli aynı durumu yaşamaktayım.”