Parlamentoda Milletvekilleri Hakkında Dosya İncelemeleri Devam Ediyor

12 vekilin 15 dokunulmazlık dosyası Meclis'te

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, Yeşil Sol Parti Milletvekili Gülistan Koçyiğit, HDP Grup Başkan Vekili Meral Daniş Beştaş, YSP milletvekilleri Sezai Temelli, Berdan Öztürk, CHP Milletvekilleri Ulaş Karasu, Mahir Polat, Demokrat Parti milletvekili Cemal Enginyurt ve İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır hakkında, Anayasa Adalet Karma Komisyonu’na gönderilen dosyalarla ilgili gelişmeler yaşandı.

Gönderilen dosyalar üzerinde yapılan incelemeler sonucunda, her bir milletvekili için 1 dosya oluşturuldu ve ilgili dosyalar Anayasa Adalet Karma Komisyonu’na havale edildi.

Öte yandan, YSP milletvekili Ömer Öcalan, HDP Grup Başkan Vekili Hakkı Saruhan Uluç ve Demokratik Bölgeler Partisi Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz hakkında ise 2’şer dosya oluşturuldu ve bu dosyalar da Anayasa Adalet Karma Komisyonu’na gönderildi.

Haberde yer alan bilgilere göre, ilgili milletvekillerinin faaliyetleri ve işledikleri suçlarla ilgili detayların, Anayasa Adalet Karma Komisyonu tarafından inceleneceği belirtildi. Bu incelemeler sonrasında, gerekli adımların atılacağı ve ilgili milletvekillerinin durumlarının değerlendirileceği aktarıldı.