Paşa Mahallesi’nde Sokak Ortasında Şiddet Olayı

Manisa'daki olay infial yaratmıştı: Hamile eşini sokak ortasında döven şahıs serbest bırakıldı

Paşa Mahallesi’nde Şiddet Olayı

16 Ağustos tarihinde Akhisar ilçesinin Paşa Mahallesi’nde gerçekleşen olayda, Yılmaz Akman’ın köye gitmeye ikna edemediği ve dini nikahla yaşadığı 5,5 haftalık hamile Sude Naz Atak’a sokak ortasında şiddet uyguladığı görüldü. Akman, Sude Naz Atak’ı yumruk darbeleriyle yere düşürdü ve bir metal fırça sapıyla vurarak saldırısını sürdürdü. Bu korkunç olaya çiftin 3 yaşındaki oğlu da tanık olurken, çevredeki insanlar olayı uzun süre tepkisiz izledi.

Bir görgü tanığı, müdahale etmek istediğini ancak Yılmaz Akman’ın engellediğini belirterek, “Abi hamileyim, imdat” diyerek çığlık atan Sude Naz Atak’a kadına yardım etmeye çalıştığını ifade etti. Çevredeki esnafların da bu kişiye destek vererek Sude Naz Atak’ı kurtardığı gözlemlendi. Yaşananlar sonrasında Akman da dövülmeye başlandı.

Polis ekiplerinin müdahalesi sonucunda gözaltına alınan Yılmaz Akman, Sude Naz Atak ise hastaneye kaldırıldı. Akhisar İlçe Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemlerinin ardından tutuklanan Akman’ın, daha önce 18 suç dosyası bulunduğu ve haftanın 3 günü adli kontrol için imza attığı ortaya çıktı.

Yılmaz Akman hakkında açılan ‘Kasten yaralama’ ve ‘Alenen hakaret’ suçlarından dava başlatıldı. Bugün Akhisar 4. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu bulunan Akman, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Şikayetçi Sude Naz Atak ile avukatları ve tanıklar da salondaki yerlerini aldılar.

Mütalaasını sunan savcı, Yılmaz Akman’ın ‘Kasten yaralama’ ve ‘Alenen hakaret’ suçlarından cezalandırılmasını istedi. Sanık Akman ise işlediği suça itiraz etmediğini ve alkollü olduğu için suçu işlediğini belirtti. Hakim, karara bağlayarak Akman’ı ‘Alenen hakaret’ suçundan 9 ay 15 gün, ‘Kasten yaralama’ suçundan ise 15 ay hapis cezasına çarptırdı ve adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verdi.

Olayın ardından açıklama yapan Sude Naz Atak’ın avukatı, verilen cezaların yetersiz olduğunu belirterek karara itiraz edeceklerini açıkladı. CHP Akhisar İlçe Kadın Kolları Başkanı da cezanın az olduğunu ifade ederek, bu tür davalarda duyarlı olunması gerektiğini vurguladı.