Pazar Yerinde Taciz Olayı

Kayseri'deki provokasyonun perde arkası! Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı: Mağdur çocuk ve ailesi koruma altında

Olay, pazar yerinde yaşanan taciz girişimiyle linç girişimine dönüştü

Geçtiğimiz gün saat 21.00 sıralarında Kayseri’de Danişmentgazi Mahallesi’ndeki pazar yerinde yaşanan üzücü olayda, Suriye uyruklu I.A., akrabası olan 7 yaşındaki kız çocuğuna tacizde bulunurken yakalandı. Olayın ardından çevredekilerin linç girişiminde bulunduğu I.A., polis ekipleri tarafından zırhlı araca bindirilerek gözaltına alındı.

Çıkan olaylar sonrasında sokaklara dökülen vatandaşlar, Suriye uyruklulara ait iş yerlerine ve araçlara zarar verdi. Polisin müdahalesiyle olay büyümeden kontrol altına alındı ancak yaşanan arbedede 14 polis memuru ve 1 itfaiye eri yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

Polis ekipleri, olayın meydana geldiği bölgede güvenlik önlemlerini artırarak devriye gezmeye devam ediyor. I.A.’nın emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edildi ve tutuklandı.

Kayseri Valiliği, yaşanan taciz olayıyla ilgili olarak sosyal medya üzerinde yapılan provokatif paylaşımlar konusunda soruşturma başlatıldığını duyurdu. Ayrıca Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da olayın ardından mağdur çocuğa ve ailesine destek olacaklarını açıkladı.

Nihat Uludağ ve Coşkun Başbuğ’dan Açıklamalar

Konuyla ilgili olarak CNN TÜRK İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ, düzensiz göç sorununun sadece Türkiye’nin değil tüm dünyanın sorunu olduğunu belirterek, manipülatif sosyal medya paylaşımlarının gerilimi artırdığını söyledi. Terör ve Güvenlik Uzmanı Coşkun Başbuğ ise devletin sorunun çözümü için çabaladığını vurgulayarak, provokatif eylemlerin önüne geçilmesi gerektiğini ifade etti.

Yaşanan olayların ardından Kamuoyuna yapılan çağrıda, vatandaşlardan sükunet ve itidal içinde olmaları istendi ve provokatif eylemlere karşı dikkatli olunması gerektiği belirtildi.

Yaşanan hadiseyle ilgili sürdürülen soruşturma ve alınan önlemlerle ilgili gelişmelerin takipçisi olmaya devam edeceğiz.