Pazara Bomba İddiasıyla Oluşan Panik Asılsız Çıktı

Sosyete pazarında ‘bomba var’ paniği

Zabıta ve polis ekipleri panik yaratan bomba iddiasının asılsız olduğunu açıkladı

Zabıta ve polis ekipleri, yaşanan olayın bomba iddiasının asılsız olduğunu duyurmak için anons yaptı. Panik sırasında yaralanan bir kişi ambulansla hastaneye götürülürken, polis ekipleri de biri çocuklu 3 kadını gözaltına alarak polis merkezine götürdü.

Pazara alışveriş için gelen görgü tanığı Nuran Kayaca, “Koşturduk, ezilenler, kaçanlar… Çok üzüldük. İşin aslı ise hırsızlık olmuş” dedi. Panikle pazardan dışarıya atan bir başka kadın ise “Bir anda kadın sesi geldi, çığlıklar. Birisi ‘bomba var’ dedi, birisi ‘deprem oluyor’ dedi. Herkes öyle bir kaçtı ki inanamazsınız. Kadınlar düştü, çocuklar bağırıyor. Anneler çocuklarını arıyor. Önümde üç beş kişi üst üste devrildi. Çok korktuk” diye konuştu.

Pazar esnafı Selahattin Liva ise “Pazarda hırsızlık olmuş, esnaf yakalamış. Kadınlar ‘bomba var’ deyince millet kaçıyor. Biber gazı sıkmışlar. Panik yaratmışlar. Kendilerini kurtarmak için ‘bomba var’ dediler” şeklinde konuştu.

İstanbul Valiliği ise olayla ilgili açıklama yaptı. Valilik açıklamasında, “Olayın semt pazarında hırsızlık yaparken yakalanan zanlının ‘pazarda bomba var’ şeklinde bağırması sonucu yaşandığı tespit edilmiştir. Kısa süreli yaşanan paniğin ardından ihbarın asılsız olduğu anlaşılmış ve semt pazarında ortam normale dönmüştür. Emniyet ekiplerimiz tarafından yakalanan hırsızlık zanlısının emniyetteki işlemleri devam etmektedir” ifadelerine yer verildi.