Pembeye Boyanan Ev: Sakine Teyze’nin Renkli Dünyası

Sakine teyzenin 'pembe' hayatı: Evini görenler hayrete düşüyor... Her yerden ziyarete geliyorlar

75 Yaşındaki Sakine Teyze, Her Şeyi Pembeye Boyuyor

Isparta’nın Sav beldesinde yaşayan ve 75 yaşında olan Sakine Akkul, yaşadığı evin her detayını pembeye boyayarak dikkat çekiyor. Kendisini pembe renge adayan Akkul, çocukluğunda pembe sevgisinin başladığını söylüyor. “Küçükken annemden pembe eşyalar istediğimi hatırlıyorum. Pembe sevgim o zamanlardan beri var. Babam bana pembe kıyafet almadığı zaman giymezmişim” diyen Akkul, pembeye duyduğu sevgiyi vurguluyor.

Pembe rengini çok seven Sakine teyze, “Boya yapmadığım zaman uyuyamıyorum. Pembe boya aldığım zaman içim rahatlıyor. Elimden gelse her yeri boyayacağım. Oğlumla kızımı da pembeye boyayacağım çünkü çok seviyorum” diyor. Kendisini oyalamak için evini 9 yıl önce pembeye boyamaya başladığını belirten Akkul, “Evimi pembeye boyadıkça kendimi daha mutlu hissediyorum. Şimdi eskisinden daha fazla pembe tercih ediyorum” şeklinde konuşuyor.

Sakine Akkul, ilerleyen zamanlarda Sav kasabasını boyamak istediğini de ekliyor. “Boya alabilsem cennet gibi yaparım, her yeri boyarım. Mezar taşımın da pespembe olmasını istiyorum. Herkes beni pembeyle anlasın” diyen Akkul, pembe tutkusunu hayatının her anında hissettiriyor.